24.04.2019 |

El Panam Squad, de París, guanya el campionat internacional de roller derbi a Mollet

El torneig es va celebrar el cap de setmana al pavelló Riera Seca de Mollet

El Panam Squad, de París, guanya el campionat internacional de roller derbi a Mollet

El Panam Squad, de París (França) ha estat el guanyador del Campionat Internacional de roller derbi, que va tenir lloc el cap de setmana al Riera Seca de Mollet. Aquest esport, sorgit als Estats Units als anys trenta del segle passat, es torna a practicar des de fa una dècada i està emergent a Catalunya. El campionat a Mollet, que va comptar amb el suport de la Federació Catalana de Patinatge, va estar organitzat per l'equip Rockanrollaz, de Barcelona, amb membres del Baix Vallès.

El roller derbi és un esport que es disputa en una pista poliepsortiva en patins entre dos equips amb cinc membres, dins el terreny de joc, amb un anotador i quatre defenses. Guanya el partit l'equip que més punts anota, tot i que els defenses poden blocar l'anotador. El campionat a Mollet el va guanyar el Panam Squad; segon va ser el Thunderquads, d'Argentina; tercer, el Kamiquadz, de França; i quart els amfitrions. "Tenim un bon nivell de joc, tot i que és un esport que el practiquen majoritàriament dones", admet un dels responsables del Rockanrollaz de Barcelona, Rubén Rubio, que és veí de Sant Fost i nascut a Mollet.

El Rockanrollaz va néixer fa dos anys a Barcelona i està format per membres del Baix Vallès."Hem estat un any i mig que ens costava a sumar gent, però des de fa uns mesos hem incorporat nous jugadors. De mica en mica ens anem fent més coneguts", remarca Rubio, satisfet del campionat celebrat a Mollet.

Comentarios