22.08.2019 |
clicama

Arranca al Circuit de Montmeló el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP

No han volgut perdre’s l’acte els germans Márquez, els germans Espargaró, Alex Rins, Xavi Vierge, Arón Canet, Albert Arenas, Alonso López i Gabriel Rodrigo.
No han volgut perdre’s l’acte els germans Márquez, els germans Espargaró, Alex Rins, Xavi Vierge, Arón Canet, Albert Arenas, Alonso López i Gabriel Rodrigo.
Arranca al Circuit de Montmeló el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP

El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™  que avui arranca al Circuit de Barcelona- Catalunya de Montmeló va ser presentat el dimecres a Barcelona. Avui s’han donat a conèixer tots els detalls de l’esdeveniment esportiu amb la presència d’alguns dels protagonistes del cap de setmana, com Marc Márquez, el líder del Mundial. També han estat presents els germans Espargaró, Alex Rins, Alex Márquez, Xavi Vierge, Arón Canet, Albert Arenas, Alonso López i Gabriel Rodrigo.

L’acte ha estat presidit per Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement; Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya; Josep Mateu, president del RACC; Pere Rodríguez, primer tinent d’alcalde de Montmeló; i Manel Arroyo, Managing Director de Dorna, entre altres autoritats. Abans de donar inici a l’acte de presentació, s’ha realitzat un sentit minut de silenci en memòria del pilot Andreas Pérez.

El president del Circuit, Vicenç Aguilera, ha parlat sobre l’espectacularitat i les novetats del Gran Premi, amb una gran quantitat de propostes atractives per a tots els públics. “Avui comença el compte enrere de la vint-i-setena edició del Gran Premi de Catalunya de MotoGP™, en què estrenarem coses importants, com el nou traçat i el nou asfalt. Com sempre, un espectacle extraordinari a la pista amb els millors pilots; i fora d’ella, animació constant amb castellers, tabalers, la Festa Monster, el Pit Walk, l’Open Track i molt més”. A més, el KISS Barcelona, en un dels circuits més sostenibles del món”.

Per la seva part, la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha posat el focus de l’atenció sobre l’impacte de l’esdeveniment. “Aquest és un Gran Premi que no només ens situa al món, sinó que té un gran impacte econòmic a través de tres vectors: l’esport, amb una gran quantitat de pilots d’elit catalans; la indústria, la qual aquest any ha incrementat un 13% l’exportació de motos; i del turisme, amb un 31% d’espectadors estrangers i un impacte econòmic total d’uns 100 milions d’euros”.

Marc Márquez també ha volgut pronunciar-se abans d’afrontar el Gran Premi de casa. “Arribem amb una situació molt diferent de la de l’any passat, amb una bona mentalitat i, sobretot, sent líders amb 23 punts d’avantatge. Tot i que rivals ho són tots, Andrea Dovizioso és molt ràpid i constant. Malgrat això, tots fem errades, com em va passar a mi a Mugello. La victòria sempre està al cap, però intentaré estar calmat i sumar bons punts”. El vigent campió del món ha fet broma sobre la notícia de les últimes setmanes, la del fitxatge de Lorenzo per Honda. “Jo volia un company fort, però no sé si s’han passat”, comentava entre riures el de Cervera. “A Honda sempre han estat molt respectuosos amb mi, i m’han consultat en tot moment. Jo crec que és positiu, un pilot tan fort a l’equip, ajudarà a alçar el llistó”.

De la mateixa manera que Márquez, els germans Espargaró estan a dos dies de viure un dels moments més especials de la temporada per a tots dos. Aleix Espargaró ha compartit que, després del naixement dels seus fills, “a energia positiva i felicitat no em guanyarà ningú aquest cap de setmana. Vinc amb moltes ganes de córrer a casa. A més, aquí vam fer dues jornades de test i és un plaer tornar amb el nou traçat, que recupera l’últim sector del Circuit, com sempre s’ha fet. La superfície de la pista és molt llisa i hi haurà molta adherència. Jo normalment sóc competitiu al Circuit, així que molt il·lusionat”.

Pol Espargaró, per la seva part, ha afirmat que “és un Gran Premi molt especial per a nosaltres, per a la família, per als amics… És la cursa de casa. Esperem entrar al ‘top 10’ regularment, per ser el segon any de KTM no va gens malament la cosa”. El local també ha fet referència al seu futur company d’equip pel 2019: “crec que és positiu que vingui Zarco l’any que ve, és un pilot molt fort que ens està donant canya a tots. Tenir-lo al costat implica millorar i esforçar-se constantment, serà positiu per a tots”.

Alex Rins es mostrava ambiciós i amb moltes ganes de tornar a competir al Gran Premi de Catalunya: “Vinc molt motivat després d’haver pujat al podi a Argentina. Això em dóna molta confiança i, amb Suzuki, anem aprenent mica en mica dels millors. Tornem a l’essència del Circuit, que sempre ha tingut un bon grip, i ara anirem encara més ràpids per la pista”.

Comentarios