27.02.2021 |
clicama

Un vehicle elèctric construït pels alumnes de l’Institut Mollet participarà a la sisena edició de l’ElectroCat

vehicle-electric
Vehicles elèctrics en anteriors edicions de l'Electrocat de Santa Perpètua de Mogoda
Un vehicle elèctric construït pels alumnes de l’Institut Mollet participarà a la sisena edició de l’ElectroCat

Alumnes de l'Institut Mollet del Vallès construiran un vehicle elèctric i participaran per primera vegada en la sisena edició de l'Electrocat, de Santa Perpètua de Mogoda. En aquest certamen organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua els alumnes de Mollet competiran amb els vehicles elèctrics construïts per alumnat de formació professional d'altres 8 centres d'arreu de Catalunya.

L'alumnat dissenyarà i construirà des de zero els prototips de vehicles elèctrics, sobre una base motriu comuna facilitada per l'organització, amb la finalitat de posar-los a prova i aconseguir la millor puntuació entre tots els equips participants, procedents d'arreu de Catalunya.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza aquest certamen, que se celebrarà els dies 7 i 8 de juny, en el marc del programa Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible. Un any més, també hi prendran part el Centre Tècnic Vallès, de Les Franqueses del Vallès; el Centre d'Estudis Roca i Monlau Estudis Professionals, de Barcelona; l'Escola Tècnica de Girona; l'Institut Castellarnau, de Sabadell; l'Institut Palau Ausit, de Ripollet, a més de l'equip amfitrió del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua. Al costat dels de Mollet competiran per primera vegada a l'Electrocat l'Institut Andreu Nin, d'El Vendrell.

La prova tindrà lloc el 8 de juny en el circuit urbà del Recinte Firal de Santa Perpètua de Mogoda. Els equips hauran de realitzar diferents tipus de proves que avaluaran les prestacions, les característiques i el disseny dels prototips de vehicles elèctrics. Així, per una banda, hauran de realitzar una prova estàtica per presentar el projecte i fer les verificacions corresponents, i d'altres proves dinàmiques d'eslàlom, rodatge en rampa i resistència al rodatge pel circuit en dos torns de vint minuts, amb una aturada per fer un canvi de bateries.

L'objectiu de l'ElectroCat és impulsar el desenvolupament i la implementació de projectes, entre estudiants de formació professional, per dotar de coneixements i competències específiques entorn del vehicle elèctric. En aquest sentit, l'ElectroCat esdevé una plataforma per a la capacitació i promoció de personal tècnic especialitzat en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d'un nou model de mobilitat basada en la tracció elèctrica.

Un vehicle elèctric construït pels alumnes de l’Institut Mollet participarà a la sisena edició de l’ElectroCat
comentaris