10.07.2020 |
clicama

Un sindicat policial denúncia a Inspecció de Treball les altes temperatures de l’ABP de Mollet

Un sindicat policial denúncia a Inspecció de Treball les altes temperatures de l’ABP de Mollet

El Sindicat Autònom de Policia (SAP) dels Mossos d'Esquadra denuncia en un escrit enviat a la Inspecció de Treball que a l'Àrea Bàsica Policial de Mollet del Vallès se superen els 30,6 graus de temperatura aquests dies. Aquest sindicat posa com a exemple l’ABP de Mollet com d'instal·lacions de la policia catalana en què se superen la temperatura màxima que es considera acceptable per a aquests llocs de treball. L'ABP de Mollet ja va ser denunciada pel mateix motiu a l'estiu passat, però sembla que el problema no s'ha solucionat.

En total el SAP denuncia una vintena de comissaries i dependències del cos en el qual en dates recents s'han superat les temperatures mínimes de confort que estableix el Reial Decret 486/1997 sobre disposicions mínimes en llocs de treball.

Per al Sindicat Autònom de Policia, suposa un "greu atemptat a la salut de les persones treballadores i de la ciutadania que ens visita" aquestes altes temperatures per sobre dels 27º C que marca la legislació.


Per això, en la seva carta a la Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya arriba a plantejar que "davant la magnitud i volum de les comissaries que incompleixen la normativa vigent, a conseqüència de la deixadesa del Departament d'Interior, es procedeixi al tancament de totes les dependències, despatxos i altres que no compleixin amb les garanties mínimes de treball".


El sindicat SAP lamenta que cada estiu denuncia aquesta problemàtica davant el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament d'Interior, sense resultats, i per això acudeix ara a la Inspecció de Treball perquè prengui cartes en l'assumpte.

Un sindicat policial denúncia a Inspecció de Treball les altes temperatures de l’ABP de Mollet
comentaris