13.07.2020 |
clicama

El servei de recollida d'escombreries de Mollet inicia una vaga

El servei de recollida d'escombreries de Mollet inicia una vaga

Urbaser, empresa adjudicatària actual del servei de neteja viària i recollida d’escombraries a Mollet ha comunicat a l’Ajuntament de la ciutat que el comitè de treballadors/res del servei ha iniciat aquesta passada nit de dimecres una vaga.

Aquesta convocatòria de vaga estava lligada a la negociació d’un nou conveni del qual ja es va signar un preacord entre empresa i representants dels treballadors. En aquesta negociació s’han recollit totes les peticions dels representants dels treballadors pel que fa a la millora de les actuals condicions laborals.

En aquests moments, l’empresa, segons ha informat l’Ajuntament, la signatura del conveni està aturat “perquè el comitè d’empresa es nega a signar-lo a causa d'un expedient disciplinari obert per una agressió que es va produir fa uns dies entre dos treballadors de l’empresa, un d’ells membre del comitè d’empresa”.

L’Ajuntament reitera el seu compromís d’incorporar al nou contracte els acords que es recullin en el nou conveni laboral, tal com s’ha fet saber en diverses ocasions als treballadors i a l’empresa. Així i tot, recorda que, per tal que les millores siguin efectives, cal que se signi el conveni tan aviat com es pugui per poder incorporar-les en el nou contracte de neteja que estan preparant els serveis tècnics.

En aquest sentit, l’Ajuntament demana a l’empresa i als treballadors i treballadores que, pel bé del servei públic, arribin a un acord en aquelles qüestions que bloquegen la negociació i que no tenen res a veure amb les millores de les condicions laborals.

Mentre la vaga no sigui desconvocada, l’Ajuntament ha establert uns serveis mínims per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública.

El servei de recollida d'escombreries de Mollet inicia una vaga
comentaris