22.08.2019 |
clicama

Parets del Vallès redueix l'atur fins a arribar a dades d'abans de la crisi econòmica

El mes de maig Parets va registrar 950 persones aturades, una xifra que no s'aconseguia des de l'any 2008

Imatge d'un curs adreçat a emprenedors
Imatge d'un curs adreçat a emprenedors
Parets del Vallès redueix l'atur fins a arribar a dades d'abans de la crisi econòmica

L'any 2013 Parets del Vallès va registrar 1645 persones aturades, i el 2014 va baixar fins a arribar a la xifra de 1499 aturats en el municipi (mitjanes mensuals). L'agost de l'any 2015, el Vallès Oriental va registrar un total de 29.259 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 392 més respecte del mes de juliol del mateix any. En aquell moment, a Parets es van quedar sense feina 59 persones, deixant la xifra d'aturats en 1281 desempleats. Aleshores, Parets ja es trobava per sota de la mitjana comarcal que se situava en un 15,75%.

En conèixer aquesta notícia, l'Alcalde de Parets, Sergi Mingote, va declarar que "és una dada molt positiva, però no estem contents del tot, cal seguir treballant amb els plans d'ocupació i ajuts a les empreses perquè contractin persones aturades del municipi", i va convocar una 5a edició d'ajuts a la contractació augmentant a 90.000 € la partida destinada a empreses que contractessin personal en situació d'atur. L'any 2016, un 43% de contractes que es van fer acollint-se a aquestes ajudes, van ser de llarga durada (més de 6 mesos) o indefinits, i la xifra d'aturats es va tornar a reduir fins a arribar a 1144 persones.

Seguint la tendència dels darrers anys, durant el passat mes d'abril, la taxa de persones aturades a Parets del Vallès va baixar novament. Les dades, publicades per l'Observatori del Mercat Laboral del Vallès Oriental, situen l'índex a Parets del Vallès en un 11,23%, el que representa 998 persones en situació d'atur, una dada que no es veu des de l'any 2008, any en què va començar la crisi econòmica. La Directora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Comerç i Turisme, Imma Ruiz, afirma que "l'any més dur de destrucció de llocs de treball va ser el 2012, quan a Parets es va disparar la taxa d'atur fins a arribar a més d'un 19% [...] A hores d'ara la taxa d'atur, al mes d'abril del 2017, se situa en un 11,23% i per primera vegada, des del 2008, ha baixat de la xifra de 1000 aturats. No és suficient, però sí que és una bona tendència". Una declaració que concorda amb la darrera dada d'atur que s'ha conegut a Parets del Vallès, la del mes de maig, on ha tornat a baixar el nombre de persones aturades a la xifra de 950, el que representa una taxa del 10,75% d'atur al municipi.

L'Ajuntament de Parets del Vallès continua desenvolupant accions específiques destinades a reduir el nombre d'aturats, com ara els ajuts a empreses que contractin persones del municipi, els plans d'ocupació locals impulsats des del consistori, les borses de treball per a l'administració o el servei d'orientació i assessorament per a emprenedors que promou l'autoocupació.

Comentarios