11.07.2020 |
clicama

La normalitat torna als carrers de Mollet després de desconvocar-se la vaga de recollida d’escombraries

La normalitat torna als carrers de Mollet després de desconvocar-se la vaga de recollida d’escombraries

Després de cinc dies, finalment s’ha desconvocat la vaga dels serveis de neteja i de recollida d’escombraries de Mollet. Ahir diumenge a la nit els treballadors de l'empresa Urbaser SA van realitzar una neteja especial que ha garantit la recuperació de la normalitat del servei. La desconvocatòria arriba quan després de cinc dies de vaga la brossa ja desbordava les àrees de recollida tot i els serveis mínims que es van decretar el primer dia.

La neteja extraordinària i la finalització de la vaga, segons ha informat el comitè de Vaga d’Urbaser, és fruit de la reunió que es va realitzar entre l’empresa i els treballadors on l’Ajuntament de la ciutat va fer de mediador.

En aquesta reunió, segons han explicat des del Comitè de Vaga, van preacordar amb l’empresa les discrepàncies sobre l'aplicació del preacord de 2018 així com les millores que han anat sorgint des d'aquell. Hi ha a més a més el compromís de les parts per a la signatura de l'acord definitiu davant l'Autoritat Laboral molt probablement el dimecres 15 de maig.

En aquesta reunió es va acordar que tot i que la vaga ha durat cinc dies, l’empresa només descomptarà un dia de la vaga del salari dels seus empleats. A més a més les parts acorden que la disputa per les dues sancions esdevingudes durant la negociació col·lectiva es dirimeixin a través del sistema judicial social.

Segons va informar l’Ajuntament, la signatura del conveni es va aturar el passat dimecres dia 8 de maig “perquè el comitè d’empresa es nega a signar-lo a causa d'un expedient disciplinari obert per una agressió que es va produir fa uns dies entre dos treballadors de l’empresa, un d’ells membre del comitè d’empresa”.

QUEIXES PELS INCOMPLIMENTS DELS SERVEIS MÍNIMS

En un comunicat on expliquen la finalització de la vaga els treballadors de la neteja i del servei de recollida d’escombraries neguen haver incomplert els serveis mínims al llarg dels dies de vaga, tal com s’ha dit.

El dissabte l’Ajuntament de Mollet va queixar-se precisament de l’incompliment d’aquests serveis mínims i de les conseqüències que això tenia per la neteja de la ciutat. En una nota exigia “el compliment real dels serveis mínims establerts per a la neteja de la ciutat, després d’haver constatat diversos actes incívics que impossibiliten i alenteixen el seu compliment”.

“Davant d’aquesta vaga iniciada pel comitè d’empresa dels treballadors/res del servei de neteja viària i recollida d’escombraries, l’Ajuntament i els seus serveis tècnics estan vetllant per tal que es compleixin els serveis mínims decretats, uns serveis mínims que s’han dut a terme aquesta nit i que avui es tornaran a fer, tot i les incidències que s’han produït i que han dificultat la seva feina”, deien en el mateix comunicat.

L’Ajuntament, un dia abans de fer de mediador entre les parts, va demanar públicament a l’empresa i als treballadors “que, pel bé del servei públic, arribin a un acord en aquelles qüestions que bloquegen la negociació i que no tenen res a veure amb les millores de les condicions laborals”.

La normalitat torna als carrers de Mollet després de desconvocar-se la vaga de recollida d’escombraries
comentaris