21.10.2020 |
clicama

Només un petit grup de paradistes no alimentaris han retornat aquest dimarts al Mercat de Mollet

La majoria de marxants mantenen el boicot als espais de Riera Seca i reclamen retornar al centre
Només un petit grup de paradistes no alimentaris han retornat aquest dimarts al Mercat de Mollet

Per tercera setmana consecutiva la majoria dels paradistes no alimentaris del mercat setmanal de Mollet no han muntat les seves parades en desacord amb la ubicació que els proposa l’Ajuntament de la ciutat a la zona de Riera Seca. El boicot aquest dimarts no ha estat total com en les dues setmanes anteriors i alguns paradistes – 25 d’un total de 230- han optat per col·locar-se en els punts de venda senyalitzats per MercaMollet a l’Avinguda Rabassaires, Ramon Casas i el carrer de les Ordidores. Concretament hi havia 8 parades a la part de Ramon Casas més propera al centre, 1 parada al carrer Ordidores, al costat del Pavelló de Riera Seca i la resta, un total de 16, al final de l’Avinguda Rabassaires, tocant el Restaurant Viena.


Als carrers habilitats pel mercat no alimentari, tancats parcialment amb tanques i també en algunes zones amb una simple cinta de precinte policial, no era apreciable gaire afluència de gent i moltes de les persones que passejaven es queixaven de les llargues distàncies que havien de cobrir per anar des de l’inici de Ramon Casas fins al final de l’Avinguda Rabasaires que és on es concentraven la majoria de parades. Sí que eren visibles els vigilants de control de les entrades i també molta presència de la policia local.


Tot i que l’Ajuntament en fixar aquest espai provisional pel mercat no alimentari va determinar que les parades – col·locades només a una banda- havien de fer un màxim de 5 metres de llarg i 2’5 d’amplada avui era molt visible que moltes de les parades ocupaven espais molt més grans.
Al mercat també estaven presents molts paradistes que miraven les seves ubicacions – alguns d’ells ens explicaven la seva decisió d’incorporar-se a partir de la setmana vinent- i també representants de les cinc organitzacions que defensen els drets dels paradistes i que la setmana passada van organitzar una manifestació en contra de l’Ajuntament per la ubicació de Riera Seca. Les entitats mantenen la seva posició de desacord amb l’espai que ha determinat l’Ajuntament – neguen que hi hagi cap acord amb ells- i segueixen amb la seva reivindicació de tornar al centre. Tot i això reconeixen que hi ha paradistes que han trencat la unitat i han decidit treballar i expliquen que molts marxants han rebut trucades des de MercaMollet on se’ls informa que segons el reglament del Mercat l’absència de quatre setmanes de la seva parada els pot comportar una sanció. Els representants dels marxants expliquen que la Policia Municipal de Mollet està aixecant actes dels paradistes que no ocupen el seu lloc i que aquestes actes podrien servir per a aquestes accions sancionadores.

Els marxants no alimentaris, al marge que la zona de Riera Seca no els agrada per estar allunyada del centre i mancada de serveis, es queixen que l’Ajuntament de Mollet no els dóna data sobre fins quan estaran en aquesta ubicació que se’ls presenta com provisional. Temen que aquesta provisionalitat esdevingui definitiva i el Mercat es quedi de forma permanent a Riera Seca.

Només un petit grup de paradistes no alimentaris han retornat aquest dimarts al Mercat de Mollet
comentaris