25.01.2021 |
clicama

Mon Pa tanca els seus quatre forns a Mollet i deixa sense feina els seus treballadors

Mon Pa tanca els seus quatre forns a Mollet i deixa sense feina els seus treballadors

El grup de fleques Mon Pa, amb quatre establiments a Mollet del Vallès i una desena de treballadors a la ciutat, ha anunciat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta aquests empleats i als de les altres 23 fleques que la empresa te a Barcelona. En total això afecta a 96 treballadores i treballadors, la totalitat de la plantilla.

En un comunicat, CCOO de Catalunya considera que: “la mesura és del tot desproporcionada i injusta, i denuncia que s’ha executat de mala fe per part de la direcció de l’empresa. Així mateix, ha sol·licitat a l’empresa que s’abonin les dues últimes mensualitats que deu a la plantilla i l’insta a buscar solucions que garanteixin la continuïtat de l’activitat i l’articulació de mesures no traumàtiques per a la plantilla”.

La marca té al seu darrere les panificadores Myrpa i Pamyr i fa dos mesos que no paga els seus treballadors. Els titulars de l’empresa, els germans Garcia Vico, van comunicar als treballadors el 16 d’agost passat el tancament de la societat i els anunciaven que havien començat els tràmits per al tancament de l’empresa. Per tant, els van convidar a deixar els seus llocs de treball. Això es va traduir en la baixada de persianes de tots els establiments.

Segons ha denunciat CC.OO l’empresa deu dos mesos de salaris als seus treballadors. A la situació econòmica marcada pels dos mesos de deute salarial, els treballadors hi afegeixen el fet que encara no poden acollir-se al subsidi de desocupació., segons expliquen fonts sindicals. En les reunions que els propietaris han mantingut amb CCOO, han manifestat que no tenen cap comprador per a la cadena de fleques i que l’única alternativa que veuen a la situació és el tancament de la societat.

El seu comunicat, CCOO aposta per la negociació, però no descarta iniciar mobilitzacions per desencallar “la  lamentable situació, provocada per la mala gestió de Mon Pa”, afirma.

Mon Pa tanca els seus quatre forns a Mollet i deixa sense feina els seus treballadors
comentaris