21.09.2020 |
clicama

Mollet licitarà amb urgència un nou contracte de neteja pels equipaments municipals

L'empresa Expertus, que feia fins ara el servei, ha entrat en concurs de creditors
Mollet licitarà amb urgència un nou contracte de neteja pels equipaments municipals

El personal de neteja dels equipaments municipals i de les consergeries de les instal·lacions esportives de Mollet segueixen amb problemes per cobrar. Des del passat mes d’octubre l’empresa Expertus, que és a qui l’Ajuntament de la ciutat subcontracta el servei, no els paga. Tot i això han anat cobrant perquè l’Ajuntament de la ciutat, d’acord amb el comitè d’empresa, va decidir avançar-los les quantitats que l’empresa els devia. L’Ajuntament s’ha fet càrrec de les nòmines d’octubre, novembre i la paga extra de Nadal i actualment, expliquen, s'està treballant per abonar la nòmina de desembre. El personal d’Expertus, per la seva banda, ha fet, i segueix fent la seva feina als equipaments municipals.

Ara, l’empresa s’ha declarat en concurs de creditors, el que sembla que pot complicar encara més el cas, ja que serà l’administració concursal qui decidirà sobre el moviment de caixa de l’empresa.
Tot i la complexitat del moment, l’Ajuntament de Mollet ha indicat aquesta setmana en un comunicat que seguirà “vetllant perquè es compleixin els drets laborals dels treballadors i treballadores i continuarà defensant els interessos del personal davant els reiterats incompliments de l’empresa contractada”. Amb aquest objectiu, anuncien, té previst en els pròxims dies obrir una nova licitació per procediment d’urgència per contractar una altra empresa que es faci càrrec del contracte de forma immediata.

MOLLET EN COMÚ RESPONSABILITZA EL GOVERN

Aquest dimarts Mollet en Comú, en un comunicat, mostrava la seva solidaritat amb el conjunt de treballadors i treballadores de l’empresa Expertus i demanava “una ràpida sortida a la difícil solució que estan vivint”. Mollet En Comú explica que ha estat fent seguiment del conflicte, dels passos fets, així com ha mantingut contacte amb els serveis municipals per obtenir informació i "lamenta que des de l’equip polític no s’hagi mantingut de forma proactiva, a tots els grups municipals, al dia de la qüestió". Aquest grup afirma que des de setembre, per part de l’ajuntament es té coneixement de la situació, i on s’acabaria arribant, “i no s’ha gestionat de la millor manera, tenint això en compte”. Pensen que “hi havia alternatives i un marge d’actuació que estalviés una part de les dificultats actuals i evités la dilació en les respostes als treballadors, i les accions”.
Finalment el grup municipal pensa que cal treballar en “alternatives de futur duradores i estables, que s’apropin a una gestió municipal directa del servei”.

EL GOVERN AFIRMA QUE ÉS POPULISME


El PSC Mollet i Podem Mollet han qualificat la posició de Mollet en Comú de “populisme” amb un tema que afecta molts treballadors i els recorda que fa unes setmanes van votar en contra d’uns pressupostos “que permeten fer front, entre altres coses, a les nòmines de les i els treballadors afectats tot i no ser un problema generat per l'Ajuntament”.
“Creiem que és pot ètic fer política amb temes tan sensibles i fer populisme amb els sous i el patiment de la gent”, afirmen aquests grups que acusen Mollet en Comú, amb el seu comunicat, únicament “de buscar titulars”. “En comptes de buscar rèdit electoral propi, fóra bo que ajudessin a defensar els drets dels treballadors i treballadores fent costat a l'Ajuntament en un tema del qual no en té la culpa i d'interès comú”, afirmen els grups de govern.

Mollet licitarà amb urgència un nou contracte de neteja pels equipaments municipals
comentaris