21.09.2020 |
clicama

Mollet contracta 31 aturats de llarga durada

Tots els aturats tindran contractes entre els sis i els dotze mesos i rebran formació

Mollet contracta 31 aturats de llarga durada

Aquest dilluns l'alcalde de Mollet, Josep Monràs i el regidor d'Ocupació, Raúl Broto, van donar la benvinguda a les 31 persones que a través d'EMFO participen en el programa Treball i Formació.

Es tracta d'un programa que es duu a terme per sisè any consecutiu i que inclou per tots els participants un contracte de sis a dotze mesos a jornada completa per a realitzar tasques administratives, de peó, de suport a equipaments municipals i de civisme, entre d'altres.

El projecte combina formació i contractació i s'adreça a persones en situació d'atur beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, i a persones aturades de 45 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi de desocupació.

Tots els plans d'ocupació faran 60 hores de formació: 30 hores de competències digitals bàsiques i 30 hores dedicades al desenvolupament d'estratègies personals pel manteniment i consolidació del lloc de treball.

El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu.

En total, des de la posada en marxa del programa Treball i Formació, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha contractat 175 persones.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs ha expressat la seva satisfacció per poder oferir aquesta oportunitat a persones sense feina de la ciutat i ha recordat que l'Ajuntament de Mollet és un dels que més recursos municipals utilitza per finançar plans d'ocupació. Monràs va assenyalar que això s'ha traduït en una reducció continuada de l'atur de la ciutat. El 2018, Mollet va ser la població del Vallès Oriental que més va reduir l'atur en xifres absolutes. L'alcalde va explicar que li provoca una gran satisfacció trobar-se amb persones que han passat per aquests plans i que li comuniquen que ja tenen una feina estable i agraeixen l'oportunitat que se'ls va donar amb els plans d'ocupació per reincorporar-se al món laboral.

Mollet contracta 31 aturats de llarga durada
comentaris