21.09.2020 |
clicama

L’atur torna a augmentar el setembre a Mollet

La xifra d’aturats aquest passat mes ja és similar als que hi havia el setembre de 2018
L’atur torna a augmentar el setembre a Mollet

El Mercat laboral de Mollet del Vallès, igual que el de tot el Vallès Oriental i Catalunya comença a donar símptomes preocupants. Després d’un agost especialment dolent, l’atur va tornar a créixer el setembre en 53 persones a la ciutat. Ara hi ha 3140 molletans que figuren inscrits a les oficines d’ocupació com demandants de feina. El mes d’agost eren 3087.


La nova pujada de l’atur a Mollet, que se suma a la de l’agost, fa que en termes interanuals ens trobem que gairebé ja no hi ha creació de nova ocupació. De fet ara hi ha gairebé els mateixos aturats que hi havia el mes de setembre de fa un any. Ara hi ha 3140 aturats i fa un any n’hi havia 3150. La reducció d’aturs en tot l’any és ara mateix només de 10 persones.


La situació de Mollet del Vallès és una mica millor que la del conjunt del Vallès Oriental on ara mateix l’atur ja és més elevat del que hi havia fa dotze mesos. Ara mateix la comarca té 379 aturats més. En total hi ha 21.611 persones que demanen feina.

Des de la UGT del Vallès Oriental consideren les dades preocupants i expliquen que l’augment ve causat per l’estacionalitat de l’activitat econòmica. “En aquesta època de l’any la finalització de les contractacions per substituir els torns de vacances a les indústries i les activitats del lleure, que es van iniciar durant els mesos anteriors, així com la baixada de la demanda en el sector turístic, que varen ser contractacions de mesos anteriors majoritàriament, fa que l’atur hagi augmentat i trenqui la dinàmica de disminució que venia mantenint durant l’any 2019”. Des del sindicat conclouen que l'estacionalitat de l'educació i l'administració pública (que contracta al setembre i acomiada al juny) ja no compensa la del turisme (que contracta al juny i acomiada al setembre) i produeix que ja no es redueixi l’atur registrat d'ara fa un any.

 

L’atur torna a augmentar el setembre a Mollet
comentaris