23.09.2020 |
clicama

L’Ajuntament de Mollet anuncia que pagarà al personal de neteja les nòmines d’octubre que els deu l’empresa Expertus

L’empresa subcontractada per l’Ajuntament ha presentat preconcurs de creditors
L’Ajuntament de Mollet anuncia que pagarà al personal de neteja les nòmines d’octubre que els deu l’empresa Expertus

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, s’ha reunit aquest dijous al migdia amb el comitè d’empresa de la companyia Expertus Multiservicios SA que s’encarrega de la neteja dels equipaments municipals i de les consergeries de les instal·lacions esportives. Monràs els ha comunicat que l’Ajuntament ha trobat una solució per poder fer directament el pagament de les nòmines endarrerides de l’octubre a partir de la setmana que ve. Fa uns dies els treballadors molletans d’aquesta empresa la van denunciar al jutjat de Mollet per aquest impagament.

Josep Monràs ha explicat que, després d’un treball intens de tots els serveis municipals “hem trobat el procediment administratiu per poder fer front a les nòmines d’octubre del conjunt de treballadors i treballadores partir de la setmana que ve”.

L’alcalde de Mollet del Vallès ha dit que des de l’Ajuntament se seguirà treballant perquè, en els pròxims mesos, el personal del contracte de neteja i de consergeria de les instal·lacions esportives puguin continuar cobrant les seves nòmines “fins que no fem una altra licitació d’una altra empresa perquè es faci càrrec del conjunt de treballadors i treballadores”.

Monràs ha agraït “la confiança i la paciència que han tingut amb nosaltres perquè no han deixat de treballar cap dia i han mantingut les instal·lacions municipals en perfecte estat”.

L’empresa de neteja i consergeria Expertus Multiservicios SA opera a tot Espanya i, tal com apareix als mitjans de comunicació, la situació viscuda pels treballadors de Mollet, també s’ha donat a altres ciutats. En aquest sentit, l’alcalde ha deixat clar que “es tracta d’un problema exclusivament de l’empresa”. En tot cas, ha afegit, “és l’Ajuntament qui ha buscat la solució”.

El grup d'empreses multiserveis Expertus, amb seu a Sant Cugat de Vallès i més de 8.000 treballadors (entre plantilla i contractes gestionats), ha presentat preconcurs de creditors als jutjats de Barcelona, segons van informar ahir diversos mitjans, perquè no pot fer front ni als seus pagaments ordinaris -Nòmines, quotes de la Seguretat Social i impostos- ni a les seves obligacions financeres. El deute total puja a uns 60 milions d'euros, dels quals dues terceres parts són amb la banca.

L’Ajuntament de Mollet, informa en un comunicat, seguirà vetllant perquè es compleixin els drets laborals dels treballadors i treballadores, i continuarà defensant els interessos del personal laboral de qualsevol àmbit.

L’Ajuntament de Mollet anuncia que pagarà al personal de neteja les nòmines d’octubre que els deu l’empresa Expertus
comentaris