23.01.2021 |
clicama

Els treballadors del servei de la neteja de les escoles de Mollet inicien una vaga indefinida

Treball ha decretat uns serveis mínims del 85% en els serveis oberts
Els treballadors del servei de la neteja de les escoles de Mollet inicien una vaga indefinida

Els treballadors i treballadores del servei de neteja d’equipaments i serveis municipals, entre ells els de les escoles públiques, que gestiona l’empresa Ramcon han iniciat avui dilluns una vaga indefinida per demanar una sèrie de millores laborals, entre elles que se’ls respecti el dret adquirit del temps de vacances.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha decretat per aquesta vaga un Servei mínim del 85% del servei de neteja de les dependències municipals obertes i un servei mínim del 50% en les dependències no obertes al públic.  Els serveis mínims també garanteixen el 100% de les desinfeccions.

Amb motiu d’aquesta vaga, més de mig centenar de persones s’han concentrat davant de l’edifici de l’Ajuntament per demanar que l’Ajuntament de Mollet  faci de mediador entre els treballadors i l’empresa que té la concessió del servei de neteja de diferents equipaments municipals “Necessitem que l’Ajuntament ens escolti”, deia Beatriz Tortola membre del comitè d’empresa. Creuen que ja que fan el seu servei en equipaments públics, l’Ajuntament s’hauria d’implicar en trobar una solució al conflicte.

L’Ajuntament de Mollet, en una nota feta pública avui, afirma que “vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció i protecció sanitàries i del compliment dels serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya”, i  afirmà que escoltarà a totes les parts implicades, però alhora que recorda que “és un conflicte laboral entre l’empresa i els treballadors i treballadores”.

Els treballadors de Ramcom expliquen que dilluns passat van tenir la conciliació mediadora amb Inspecció i, després de quatre hores  i que en aquesta únicament van aconseguir el reconeixement del Comitè d’empresa. La majoria de temes han quedat posposats per una reunió que es farà aquesta setmana. Davant d’inspecció també es va abordar el tema de les vacances, un dels punts que reivindiquen les treballadores.

A principis del mes d'octubre, el Comitè vam presentar una proposta de vacances com sempre s’han fet. “L'empresa des d'un principi sempre ens ha volgut donar les vacances fora del nostre contracte laboral el juliol. Des del Comitè els vam dir que si volen posar les vacances, fora dels deu mesos de contracte, ja que els converteixi en contractes d'onze mesos, al que l'empresa s'ha negat. L'empresa volia imposar i des del Comitè ens neguem, ja que les companyes fixes discontínues no estaven disposades a acceptar-ho”, comenten des del comitè d'empresa.

“Anem manifestant que fa molts anys que  gaudim de les vacances per Nadal i en setmana santa, i no hi ha hagut problemes, ara Ramcon s'inventa històries per no respectar-nos aquest dret adquirit. No anem a la vaga només per les vacances, el dia 30 de novembre anem a la vaga per la situació inaguantable que està creant aquesta empresa”, es queixen les treballadores i treballadors de Ramcon.

Els treballadors del servei de la neteja de les escoles de Mollet inicien una vaga indefinida
comentaris