22.08.2019 |
clicama

Els participants del programa "Joves per l'Ocupació" posen en pràctica el seu aprenentatge

Els 17 joves de l'itinerari formatiu d'auxiliar d'estètica del programa Joves per l'Ocupació van organitzar un centre d'estètica al carrer

Els joves van organitzar un centre d'estètica al carrer
Els joves van organitzar un centre d'estètica al carrer
Els participants del programa "Joves per l'Ocupació" posen en pràctica el seu aprenentatge

La millor forma d’aprendre un ofici o professió és practicant-lo. Dit i fet. Mig centenar de participants del programa "Joves per l'Ocupació" van posar en pràctica aquests dimarts i dimecres el que han aprés en els darrers mesos. I la cosa no va anar malament. El dimarts els 17 joves de l'itinerari formatiu d'auxiliar d'estètica del programa Joves per l'Ocupació, que es va iniciar el passat mes de març, van organitzar un centre d'estètica al carrer. L'espai de bellesa es va situar entre la Rambla Pompeu Fabra i la Rambla Balmes de Mollet, i va estar molt concorregut per ciutadans que van voler gaudir dels serveis d'estètica que s'oferien. Aquesta activitat era l'acte de cloenda d'un procés de pràctiques que porten realitzant des del 6 de març.

El dimecres 7 de juny, va ser el torn dels 33 joves dels itineraris formatius d'auxiliar de cuina i de cambrer del programa Joves per a l'Ocupació. Aquests van organitzar un brunch-còctel al jardí del Centre d'Informació i Recursos per a Dones Joana , espai on s'imparteix la formació diària al grup de futurs cuiners.

Com que l'objectiu és posar en pràctica els coneixements adquirits durant els primers mesos de formació, es va convidar a l'acte a les diferents entitats de dones de la ciutat de Mollet i als familiars dels joves participants per tal de fer-ho més real.

El programa Joves per l'Ocupació hi participen 85 joves d'entre 16 i 25 anys que estaven a l'atur, no tenen l'ESO o si la tenen, no van continuar estudiant i a més, havien d'estar inscrits a Garantia Juvenil. Els dos principals objectius del programa són la inserció laboral dels joves i el retorn dels joves al sistema educatiu.

Les especialitats professionalitzadores d'aquest any són: Cuina, Estètica, Comerç, Magatzem i Cambrer. S'ofereix formació i pràctiques en empresa en una professió concreta.

La formació professionalitzadora es combina amb pràctiques en empresa. I tots els participants d'aquest programa es matriculen a l'Institut Obert de Catalunya per tal d'obtenir l'ESO.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb el Programa d'Experiència Professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya "Joves per l'Ocupació".

Comentarios