22.09.2020 |
clicama

Els marxants del mercat de Mollet rebutgen la ubicació de l’Avinguda Rabassaires

Avui no han plantat les seves parades i s’han concentrat davant de l’Ajuntament per protestar per l’actuació municipal
Els marxants del mercat de Mollet rebutgen la ubicació de l’Avinguda Rabassaires

Els paradistes no alimentaris del mercat setmanal de Mollet rebutgen de forma clara la nova ubicació provisional que els ha ofert l’Ajuntament a l'Avinguda Rabassaires, carrer paral·lel a l'espai comercial de la Riera Seca. Avui dimarts els marxants de roba, calçats i complements havien de retornar a l’activitat després de l’aturada forçada pel Covid-19, però cap d’ells ho ha fet. Els veïns de la ciutat que s’han acostat a l’Avinguda Rabassaires amb la intenció de comprar o tafanejar s’han trobat amb la sorpresa que l’Ajuntament havia tancat perfectament el carrer amb les tanques de seguretat i que hi havia el personal de control dels accessos, però cap paradista.

Els paradistes, que en els darrers dies han mostrat el seu desacord amb el tracte que han rebut per part de l’administració local, s’han concentrat a partir de les 9 del matí davant de la casa consistorial. Unes 150 persones, amb xiulets i cassoles, han protestat per l’actual situació i han demanat a crits la dimissió de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

Aquest dissabte l’Ajuntament de Mollet va informar que el mercat no alimentari es reiniciaria aquest dimarts 30 de juny a la zona de la Riera Seca amb el 50% de les parades del tèxtil, roba i parament de la llar, i a partir del dimarts 14 de juliol, ja s'hi podran incorporar la totalitat dels marxants a Mollet del Vallès.

L’Ajuntament va indicar que es contactaria amb tots i cadascun dels paradistes per indicar en quina ubicació en concret els hi corresponia muntar la parada i per facilitar-los el protocol de seguretat i higiene que se segueix per garantir la màxima seguretat tant dels marxants, com del conjunt de ciutadans.

Els marxants del mercat de Mollet no estan d’acord, però, amb la nova ubicació, ja que segons expliquen entenem que segons l'últim decret, “quan s'inicia l'activitat al 50% ha de ser en la ubicació habitual del mercat”. Volen, doncs, tornar als seus llocs habituals de la Rambla i Gaietà Vínzia.

A més a més pensen que l’espai de l’Avinguda Rabassaires no reuneix les condicions perquè “el carrer té tot just 9,50 metres d'ample i, evidentment no hi caben les dues fileres de parades una enfront de l'altra”. “Fins i tot es produirien més aglomeracions que en el lloc de què ens estan fent fora”, expliquen.

A més a més pensen que el carrer està molt allunyat de centre, “en una zona deprimida comercialment. On fins a les grans superfícies declaren pèrdues”. També assenyalen que en aquest indret “no hi ha serveis suficients per atendre les necessitats de paradistes i clientela”.

Les entitats que defensen els interessos del col·lectiu de paradistes (APMO i AMCB) han explicat que han estat parlant diverses vegades amb la regidora Mercè Pérez. Expliquen que la decisió del nou emplaçament el van conèixer quan se’ls va convocar per una reunió el passat divendres dia 26. Comenten que en aquella reunió les seves propostes van ser “trepitjades” i que van demanar que se’ls donés el projecte per escrit amb la finalitat que el col·lectiu pogués donar la seva opinió. El van rebre i van iniciar les consultes entre els seus associats, però abans que aquests poguessin votar diuen que molts d’ells van rebre un correu on “es donava per fet” el trasllat.
“Entenem que no tractem amb persones de tarannà democràtic ni de diàleg. Que estem davant d'un grup autoritari, conxorxat per expulsar el mercat setmanal de centre de la ciutat, reduir les vendes dels paradistes fins a la ruïna i eliminar d'un cop de ploma la competència del mercat”, expliquen les diverses associacions de marxants en un comunicat.

Per aquest motiu s’han mobilitzat aquest dimarts a les portes de l’Ajuntament i han posat en marxa altres accions com una recollida de signatures.

Els marxants del mercat de Mollet rebutgen la ubicació de l’Avinguda Rabassaires
comentaris