21.09.2020 |
clicama

Els marxants no alimentaris retornen majoritàriament però a contracor al Mercat de Mollet

La Policia Municipal va obligar a retirar una pancarta on els marxants reclamen tornar al centre
La Policia aixecant acta de la seva actuació a l'Avinguda Rabassaires
La Policia aixecant acta de la seva actuació a l'Avinguda Rabassaires
Els marxants no alimentaris retornen majoritàriament però a contracor al Mercat de Mollet

Les organitzacions que agrupen els marxants no alimentaris del Mercat de Mollet van decidir aquest dilluns muntar les seves parades als llocs que des de fa quatre setmanes els proposa l’Ajuntament de Mollet, als carrers Ramon Casas, carrer de les Ordidores i avinguda de Rabassaires. Ho han fet perquè la setmana passada es va esberlar la unitat entre els paradistes i una vintena van decidir muntar. Aquesta setmana, el trencament s’hauria vist encara més evidenciat, ja que eren molts més els decidits a retornar al mercat i no volien que això passés. Es tracta doncs d’un retorn forçat i a contracor.


Tot i això, segons ha informat el mateix Ajuntament, aquests dimarts únicament han muntat un 80% de les parades del tèxtil i la llar del mercat setmanal no sedentari. La zona on es veien més espais buits era a l’Avinguda Rabassaires, mentre que a la zona de Ramon Casas – on estan els paradistes que abans s’ubicaven al carrer Gaietà Vínzia- els espais estaven ocupats gairebé tots.


Malgrat que les parades s’estenien amb continuïtat i de forma lineal des de l’inici de Ramon Casas i fins a l’Avinguda Rabassaires, a l’altura del Restaurant Viena, aquest dimarts no es podia apreciar molta afluència de gent. Moltes de les persones es queixaven del llarg recorregut i també de la dificultat de trobar una cafeteria on descansar a la zona de Riera Seca.


Tot i que l’Ajuntament de Mollet ha informat que el muntatge del mercat setmanal s’ha fet “sense incidents i amb total normalitat”, fonts de les entitats de paradistes han explicat que s’han produït diverses incidències. La més habitual és que l’Ajuntament preveu una amplada màxima de 5 metres per les parades i els marxants –alguns d’ells amb vehicles- no han pogut encabir-se en l’espai previst. També han explicat que els paradistes, que tot i venir al mercat mantenen la seva postura contrària al lloc triat per l’administració local, han col·locat a l’inici de l’Avinguda Rabassaires una pancarta contra el canvi d’ubicació i que la Policia Local els ha obligat a treure-la sota amenaça de sanció administrativa. Indiquen també que la Policia Municipal ha estat aixecant actes dels comerciants que no han plantat la seva parada.


Les entitats que agrupen els marxants mantenen la seva posició de desacord amb l’espai que ha determinat l’Ajuntament i segueixen amb la seva reivindicació de tornar al centre. Tot i que la setmana passada van rebre el suport a les seves peticions per part de diverses entitats veïnals de Mollet i també d’agrupacions de comerciants locals, es queixen de la manca de diàleg amb l’administració local. Asseguren que des de fa dues setmanes ja no han estat rebuts més per la regidora Mercè Pérez i que l’alcalde, Josep Monràs, no els ha atès en la seva petició d’entrevista. L’Ajuntament de Mollet ja anunciat que per ajudar-los en la nova ubicació estaran exempts de pagar les taxes fins al mes d’octubre, però els paradistes voldrien que aquest benefici en mantingui mentre es mantenen en els espais provisionals. També es queixen que l’Ajuntament de Mollet no els dóna data sobre fins quan estaran en aquesta ubicació provisional. Temen que aquesta provisionalitat esdevingui definitiva i el Mercat es quedi de forma permanent a Riera Seca.

Els marxants no alimentaris retornen majoritàriament però a contracor al Mercat de Mollet
comentaris