14.10.2019 |
clicama

Cinc treballadores d'una empresa de Mollet es tanquen a la seva antiga oficina en ser acomiadades

Canviem Mollet i l'alcalde se sumen a les reivindicacions de les antigues treballadores. Caviem presentarà una moció de defensa en el proper ple municipal

Cinc treballadores d'una empresa de Mollet es tanquen a la seva antiga oficina en ser acomiadades

Cinc antigues treballadores de l'empresa Wizweavers S.L. amb nom comercial Das Vida, van ocupar el dijous de la setmana passada les que fins fa unes hores era la seva antiga oficina, ubicada a l'hotel Porta de Gallecs a Mollet del Vallès. Totes van ser acomiadades el dimecres passat. Afirmen que la companyia els deu entre 200 i 750 euros per persona en concepte de la nòmina de l'últim mes de treball. Una suma total que supera els 4.000 euros, segons els seus càlculs, que no contemplen l'extra de les liquidacions. Diuen que no marxaran fins que l'empresa els pagui el que els deu.

Totes elles van ser contractades per Wizweavers S.L., empresa amb seu al carrer Pere IV de Barcelona i que declara dedicar-se a les activitats de consultoria informàtica.


Les acomiadades, però, no exercien de programadores ni res semblant, sinó que eren comercials i venien per telèfon productes de la companyia Sojamatic. Empresa que, al seu torn, gestiona la propietat de les oficines. És a dir, Wizweavers contractava i Sojomatic posava productes i espai de treball.


El grup municipal de Canviem Mollet va visitar el grup de treballadores el diumenge.


"El grup- diu en un comunicat- se suma a la denúncia de la manca d'explicacions ni procediments que corresponen, per part de l'empresa, i que no fan altra cosa que deixar en total indefensió a les treballadores. Es demostra altre cop, la manca de regularització d'algunes empreses, i la total impunitat amb què algunes poden disposar de les vides dels treballadors i treballadores, vulnerant legislació laboral i precaritzant els llocs de treball".


El grup, a més de donar suport a les accions anunciades i realitzades per les treballadores, de comunicar l'acció a CCOO i als Mossos d'Esquadra, i a posar denúncia a la Inspecció de Treball, presentarà una moció de suport al proper ple d'octubre.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, també s’ha posat en contacte amb les treballadores de l’empresa de telemàrqueting Das Vida a qui ha mostrat el seu suport i el de l’Ajuntament després que hagin estat acomiadades.

Durant aquest contacte, Josep Monràs els ha mostrat la seva solidaritat i els hi ha ofert tot el que estigui a l’abast de l’Ajuntament per tal de trobar una solució a aquest conflicte laboral donant suport a les seves famílies mentre duri aquesta situació.

Comentarios