24.09.2020 |
clicama

La CGT denuncia l’acomiadament d’una treballadora dels equipaments municipals per fer unes declaracions a Vallès Visió

L’Ajuntament de Mollet nega cap relació amb l’acomiadament de la treballadora
La CGT denuncia l’acomiadament d’una treballadora dels equipaments municipals per fer unes declaracions a Vallès Visió

El sindicat CGT del Vallès Oriental ha denunciat que la representant d’aquest sindicat a l’empresa concessionària del servei de la neteja dels equipaments municipals de Mollet, Ramcon SA, Isabel Lorente va ser acomiadada aquest dimarts.


L’acomiadament és el resultat d'un expedient disciplinari que es va obrir a la treballadora el passat 7 de maig. En l’expedient, diu el sindicat, se l’acusa de danyar la "imatge" de l'ajuntament i de l'empresa. Des d'aquest sindicat consideren que “estem davant d'un acomiadament per motius sindicals, l'empresa amb la connivència de l'Ajuntament volen escarmentar la tasca sindical de la companya en defensa dels drets de les treballadores de Ramcon S.A.”.


Segons el sindicat motiu d'aquest acomiadament és una entrevista que la delegada sindical va concedir a la televisió Vallès Visió fa unes setmanes. La Televisió comarcal la va contactar per explicar la situació que havien patit les treballadores de la neteja dels equipaments municipals amb la suspensió de pagaments de l'empresa Expertus – l'anterior concessionària- i que la nova empresa Ramcon es fes càrrec del servei. Isabel Lorente es mostrava optimista perquè totes les treballadores havien mantingut el seu lloc de feina amb el traspàs però recordava que encara havien de cobrar la liquidació del contracte amb Expertus.


La CGT de Vallès Oriental denúncia en aquest cas “repressió sindical” a l'empresa Ramcon SA, exigeix “la immediata readmissió de la companya Isabel” i denuncia “la complicitat de l'Ajuntament de Mollet amb aquest acomiadament".


L'Ajuntament de Mollet ha negat cap relació amb aquest acomiadament i considera que es tracta d’un conflicte laboral entre una treballadora i la seva empresa. “L'Ajuntament de Mollet no pot acceptar de cap de les maneres l'acusació que es fa en el comunicat quan es parla de la "complicitat" i de "repressió sindical" en relació amb el cas de l'acomiadament d'una treballadora” comenten en un comunicat. En el ple municipal d’aquest dijous Oriol López, d’Ara Mollet ERC MES va demanar que l’Ajuntament fes de mediador entre les parts en aquest cas en considerar que l’ens local té una certa responsabilitat. La tinent d’alcalde Mireia Dionisio, va reiterar que aquest era un conflicte entre empresa i treballadora i que l’Ajuntament “ni pot ni ha d’intervenir”.

La CGT denuncia l’acomiadament d’una treballadora dels equipaments municipals per fer unes declaracions a Vallès Visió
comentaris