19.01.2021 |
clicama

Bacardí tancarà definitivament la factoria de Mollet a l'octubre

Acord amb els treballadors per traslladar tot el personal a Barcelona

 

La històrica empresa marxa definitivament
La històrica empresa marxa definitivament
Bacardí tancarà definitivament la factoria de Mollet a l'octubre

Divendres passat, 14 de juliol, segons ha informat el sindicat UGT, va signar-se l'acta d'acord per a traslladar les oficines de Bacardí a Mollet, on actualment treballen 135 treballadors de la companyia, a l'edifici El Triangle de la plaça Catalunya. Aquest acord contempla compensacions econòmiques per la desaparició del servei de menjador i d'ajuda al transport pel canvi del centre de treball, així com l'amortització de cinc llocs de treball. A aquests treballadors se'ls aplicaran les condicions de l'ERO de març de 2016.
Amb el trasllat, previst per al mes d'octubre de 2017, es posa punt final a la presència de l'empresa Bacardí a la localitat de Mollet del Vallès des de principis dels anys 70.
Després que al mes de març de 2016 tingués lloc el trasllat de la producció de Bacardí a Itàlia i que el servei de logística de l'empresa s'externalitzés definitivament a finals d'any, el passat 4 de juliol va iniciar-se el període de consultes per a procedir al trasllat definitiu de les oficines de Mollet del Vallès a Barcelona.
Des de la Federació d'Indústria, Construcció i Agro (FICA) de la UGT al Vallès Oriental-Maresme consideren aquest trasllat una pèrdua important pel que suposa perdre una empresa forta i de fama internacional a la comarca. Però, per altra banda, es mostren satisfets perquè aquest trasllat només impliqui l'amortització de cinc llocs de treball i permeti el manteniment de la resta, i que, amb les compensacions pactades, aquest trasllat sigui com menys traumàtic possible per als treballadors que veuen desplaçat el seu centre habitual de treball.

Bacardí tancarà definitivament la factoria de Mollet a l'octubre
comentaris