31.03.2020 |
clicama

Ajuntament de Mollet, sindicats i empresaris sumen en un acord econòmic i social

Ajuntament de Mollet, sindicats i empresaris sumen en un acord econòmic i social

Aquest dimarts 30 d’abril, l’Ajuntament de Mollet, CCOO, la UGT i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès han signat un conveni  de col·laboració per a la creació d’un Consell Econòmic i Social (CES) a la ciutat per potenciar l’economia.

L’objectiu d’aquest Consell Econòmic i Social és treballar perquè  Mollet, a través de la cooperació i la col·laboració dels diferents agents, pugui abordar els  reptes econòmics, socials i medi ambientals, i adaptar-se amb èxit al procés de transformació industrial.

El conveni de col·laboració el van firmar l’alcalde de Mollet Josep Monràs; el secretari de la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès, al Maresme i a Osona, Gonzalo José Plata; el secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental, Vicenç Albiol, i el president de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV), Joan Morató.

Els signants van explicar que hi havia la voluntat d’obrir aquest Consell Econòmic i Social a tot l’entorn del Baix Vallès, però que inicialment es faria un calendari de reunions on es marcarien les línies de treball. En el marc del CES es podran abordar temes com la formació dels treballadors o resoldre problemes de mobilitat del territori, entre altres.

El representant dels industrials, Joan Morató, va fer  èmfasi en el tema de la formació i va explicar que avui hi ha ofertes de feina que queden vacants per manca de formació dels treballadors. Lalo Plata va comentar que el CES era una eina adient per afrontar reptes com els centenars de feines que corren perill a causa de la tecnificació a casa nostra.

L’Alcalde Monràs, per la seva banda, va assenyalar que el CES permetia fer més força a la hora de reivindicar millores que beneficien als ciutadans en diversos àmbits.

Comentarios