25.02.2021 |
clicama

La XXVI Diada dels Castellers de Mollet arriba en un moment dolç

El dissabte s’inaugurarà una placa a la plaça de l’Artesania per recordar l’actuació històrica de setembre

12-castellers
La XXVI Diada dels Castellers de Mollet arriba en un moment dolç

Aquest cap de setmana se celebra la XXVI Diada dels Castellers de Mollet, una diada que arriba en un moment especialment dolç de la colla local, després d'assolir una meritòria 8a posició al Concurs de Castells de Torredembarra – un concurs en el qual era la primera vegada que participava en l'actual format- i d'una espectacular i històrica actuació a la recent Fira d'Artesans.
Aquest passat cap de setmana passat els Castellers de Mollet van participar en la Diada dels 20 anys de Nyerros de la Plana, a Manlleu on van aconseguir descarregar els següents castells: p4 3d7 3d6a 4d6 p4.
La XXVI Diada dels Castellers de Mollet s'inicia aquest divendres amb l'Assaig especial de la Diada que tindrà lloc al Mercat Vell. Un any en què la colla està especialment satisfeta de l'assistència als assaigs.
La Diada dels Castellers de Mollet tindrà lloc al llarg del cap de setmana, dissabte i diumenge. El dissabte es durà a terme la tradicional actuació de vigília que inclourà l'actuació de la Colla de Castellers de Montcada i la participació d'entitats de cultura popular de Mollet a la plaça Prat de la Riba. Finalment el diumenge 28 al migdia tindrà lloc l'actuació castellera a la plaça Prat de la Riba que inclourà les actuacions de la colla local al costat dels Castellers de Caldes de Montbui i els Castellers de Cerdanyola.

UNA PLACA PÈR UN DIA HISTÒRIC

El dissabte 27 a les 18.15 h, es descobrirà a la plaça de l’Artesania una placa per recordar la històrica actuació que allà van protagonitzar el passat 16 de setembre, amb motiu de la Fira d’Artesans, els Castellers de Mollet.

Aquell diumenge, els Castellers de Mollet, per primera vegada, van descarregar 3 castells de la gamma de 7, el 3 de 7, el 4 de 7 i per primera vegada a la història de la colla el 3 de 7 amb agulla, el millor castell descarregat en els seus 26 anys de vida. L’actuació es va rematar amb el pilar de 5.

Els actes de reconeixement començaran a les 18h. a la Plaça Prat de la Riba des d’on una cercavila sortirà direcció Plaça Artesania on es descobrirà la placa.

A partir d’aquí, els Castellers de Mollet, en companyia dels Castellers de Montcada i els Gegants de Mollet, faran un recorregut que els portarà del Parc de Pruneres a Plaça Catalunya fins culminar la festa amb una actuació a Prat de la Riba on se sumaran els Diables de Mollet. 

La XXVI Diada dels Castellers de Mollet arriba en un moment dolç
comentaris