28.02.2021 |
clicama

En Vicenç i la Marinette estrenen vestits amb motiu dels 25 anys de la Colla Gegantera de Mollet

50-geganters
En Vicenç i la Marinette estrenen vestits amb motiu dels 25 anys de la Colla Gegantera de Mollet

Com tots els anys les colles de Torrats i Morats faran el nomenament del Morat i Torrat d’Honor. En aquest any que les colles commemoren el seu 25 aniversari, el nomenament anirà per una altra entitat local que va néixer el mateix any: la Colla Gegantera de Mollet.


Els Geganters de Mollet es preparen des de fa mesos perquè la Festa Major del seu aniversari sigui molt especial. Així el dissabte a la cerimònia d’inici de la Festa Major, on hi ha ball de gegants, els Gegants Solemnes de la ciutat, en Vicenç i la Marinette estrenaran nous vestits. Els membres de la colla en aquesta mateixa ocasió no volen desmerèixer als seus gegants i també estrenaran nou vestuari on apareix el logo dels 25 anys.


En Vicenç i la Marinette, que habitualment es poden veure al vestíbul de l’Ajuntament, van ser retirats ja fa uns mesos per portar-los al taller que ha confeccionat els seus nous vestits. Cal dir que aquests vestits es mantenen amb el màxim secret i només podran ser vistos el dia de la seva estrena. S’ha explicat únicament que es mantindrà la base del disseny actual però amb la renovació de robes i de colors.


Els actuals vestits dels gegants procedien del 1999, estaven força deteriorats pel pas dels anys, i fa uns mesos, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Colla Gegantera van decidir aprofitar els 25 anys de la colla per renovar-los.


El passat dia 16 de juliol, per començar a escalfar motors de cara a la Festa Major, i fins al dia del pregó per la cercavila, els altres gegants de la ciutat, el Mir de Mollet, la Guillema de Manlleu i la Mariona presidiran el vestíbul de l’Ajuntament fins a la Festa Major que tornaran en Vicenç i la Marinette


En Vicenç i la Marinette són els gegants més antics de la ciutat. Els van presentar l’agost de 1982 i representen un pagès i una filadora, en homenatge al passat agrícola i tèxtil de Mollet del Vallès. Els noms els prenen del patró de la ciutat i d’una hostalera de principis de segle. Els seus autors van ser els artistes locals Cesc Bas i Josep Nogué. Els van apadrinar el grup de teatre Dagoll Dagom. L’agost de 1999 van adoptar el títol de “Gegants Solemnes de la Ciutat” i, des d’aquest moment, només ballen a Mollet i en dues dates assenyalades: per Sant Vicenç al gener i per Festa Major, a l’agost.

En Vicenç i la Marinette estrenen vestits amb motiu dels 25 anys de la Colla Gegantera de Mollet
comentaris