18.01.2021 |
clicama

Tot llest per la 36a Fira d’Artesans de Mollet

Enguany els carrers es decoraran amb centenars d’espectaculars meduses
Tot llest per la 36a Fira d’Artesans de Mollet

Des d’avui divendres 13 i fins al diumenge 15 de setembre, els carrers del nucli antic de Mollet acolliran la XXXVI edició de la Fira d’Artesans, una de les fires d’artesania més reconegudes arreu de Catalunya. Enguany s’hi aplegaran prop d’un centenar de parades d’autèntics productors artesans. La Fira s’inaugurarà el divendres 13 a les 19.30 h amb l’exposició UPCYCLING que s’estarà a La Marineta fins al 26 d’octubre. La decoració dels carrers seran enguany espectacular: l'organització penjarà pels carrers unes 750 meduses que en les darreres setmanes han estat confeccionades amb tot detall per un equip de 5 persones segons ens explica el president de l'Associació de Veïns de la Fira d'Artesans, Martí Turégano.

La Fira d’artesans també compta amb un programa cultural i festiu on no faltarà la tradició, amb castellers, capgrossos, cercaviles, sardanes, la nit de música de dissabte 14 amb Swing Shot Band o la cantada d’havaneres amb Les Anxovetes el diumenge 15.

Destacar també els tallers artesanals per a infants de dissabte i el concert que el mateix dia oferirà l’Associació Musical Pau Casals coincidint amb el seu 30 aniversari. Es dóna la circumstància que la seva primera actuació va ser justament en el marc de la Fira d’Artesans.

Un any més, tothom que ho desitgi, podrà participar en el tradicional concurs de la Fira publicant una fotografia a qualsevol plataforma social amb l’etiqueta #36FiraArtesansMollet.

36 ANYS D'HISTÒRIA


Tot plegat té el seu origen l’any 1982, quan un grup de molletans i molletanes i van formar un col·lectiu anomenat Tertúlia que es reunia setmanalment per promoure tota mena d’activitats culturals. D’aquestes trobades va néixer la Revista Artesanal i un any més tard, el 1983, la Fira, que va comptar amb tot el suport i implicacions dels veïns i veïnes dels carrers de la Fira. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Mollet es va implicar directament en aquesta iniciativa ciutadana per tal de potenciar-la i ajudar a preservar i fomentar els productes artesans.
 

UNA FIRA DE QUALITAT


Per tal de preservar la qualitat d’aquesta Fira, només hi poden participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d’oficis en la qual l’artesà ens ensenya com treballa i, alhora, permet la participació del públic a través d’aquestes demostracions artesanes i els tallers familiars, ja siguin de pa, fang, ceràmica o torns de fusta.

En general hi haurà productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents o vidre.

En referència als productes gastronòmics ens trobarem, entre d’altres, olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

Tot llest per la 36a Fira d’Artesans de Mollet
comentaris