26.01.2021 |
clicama

La situació de la Covid-19 determinarà si Mollet té Cavalcada de Reis o un acte estàtic al Pavelló de Riera Seca

La situació de la Covid-19 determinarà si Mollet té Cavalcada de Reis o un acte estàtic al Pavelló de Riera Seca

L’Ajuntament de Mollet ha presentat aquest dimecres la campanya de Nadal d’enguany. Una campanya que estarà marcada per la Covid-19 i les precaucions sanitàries que obliga, un fet que marcarà esdeveniments com la Cavalcada de Reis.

D’entrada, a diferència d’altres anys, segons va anunciar l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, tots els nens i nenes entre els 2 i els 11 anys rebran a casa una carta de Melcior, Gaspar i Baltasar.

“Tots els nens i les nenes de Mollet de 2 a 11 anys rebran a casa seva una carta dels Reis on els expressaran allò que no els hi han pogut dir de forma presencial”, va explicar l’alcalde.

Tot i això ara mateix encara hi ha moltes incerteses de si hi haurà, o no, cavalcada i de la forma que es farà.

L’Ajuntament de Mollet assegura que ara mateix hi ha preparades tres carrosses perquè els Reis d’Orient facin un recorregut per la majoria dels carrers de la ciutat, en moviment per la ciutat, prioritzant que els infants els puguin veure des dels balcons i finestres. Si no és possible, es podrà veure des del carrer, però serà obligatori mantenir  la distància de seguretat i l’ús de mascareta. En cap cas es podran llençar caramels. L’itinerari definitiu i els horaris de pas es donarien a conèixer uns dies abans per tal que els infants i les seves famílies sàpiguen per on estaran els Reis en cada moment.

 En el supòsit que la situació del moment no ho fes possible, s’optaria perquè els 3 Reis s’instal·lessin provisionalment al Pavelló de Riera Seca durant la tarda del 5 de gener, els infants els podrien saludar mantenint la distància de seguretat. No caldria cita prèvia.

 En qualsevol dels casos, Vallès Visió farà connexions en directe de tota l’activitat dels Reis d’Orient a Mollet, des de l’arribada fins a la recepció institucional en la qual es farà el lliurament de les claus de ciutat als Reis perquè puguin deixar els regals durant la nit i el Rei Melcior pugui adreçar unes paraules als infants molletans.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez, va confirmar que la ciutat serà visitada tant pel Patge Xumet com pel Patge Reial.

El Patge Reial serà al Mercat Vell, de  10 a 13 h i de 16 a 20 h  els  dies 2, 3 i 4 de gener. El Patge Xumet  sortirà pels carrers Mollet els dies 3 (tarda), 4 (matí) i 5 (tarda).

Mercè Pérez va explicar que “els Patge Reial ja ha confirmat que estarà al Mercat Vell de Mollet per poder recollir les cartes dels nens i nenes que li vulguin lliurar i també, com cada any, ens acompanyarà el Patge Xumet, un personatge molt estimat del nostre Nadal que anirà informant de les novetats de l’arribada dels 3 Reis de l’Orient”.

També del 24 de desembre fins al 5 de gener els nens i nenes de Mollet podran recollir  la teva carta als comerços de Mollet i, un cop emplenada amb el nom i el telèfon, la podran dipositar a les bústies que trobaràs als mateixos establiments de la ciutat. Totes les cartes rebudes entraran a un sorteig de 12 lots de regal que es farà el 8 de gener. 

La situació de la Covid-19 determinarà si Mollet té Cavalcada de Reis o un acte estàtic al Pavelló de Riera Seca
comentaris