25.02.2021 |
clicama

La revista Notes es consolida com publicació multitemàtica

La revista Notes es consolida com publicació multitemàtica

El passat divendres, 22 de gener, dia de Sant Vicenç, es va presentar un nou volum de la revista anual Notes. En aquesta ocasió, a causa de les mesures contra la Covid-19, la revista va ser presentada al programa Visions de la televisió comarcal Vallès Visió.

 El número 36 de Notes presenta articles sobre l’origen de les llegendes locals; alguns passatges de la Guerra Civil viscuts a Mollet o a través de l’experiència de molletans; l’obra del dibuixant d’humor Fer; els vint-i-cinc anys d’història de l’Esbart Dansaire; una entrevista imprescindible per a la memòria oral del segle XX a Mollet; el fons documental de Joan Ambròs i Lloreda; el vincle entre Joaquim Mir i Joan Abelló o sobre el Menhir de Mollet.

Notes és la revista que publica anualment l’Ajuntament a través del Centre d’Estudis Molletans (CEM). Si des de l’any 2020, la publicació va recuperar el format original de miscel·lània, enguany s’han consolidat o incorporat seccions fixes, com la memòria oral (en format d’entrevista) i la secció de patrimoni, amb fitxes dedicades al Museu Abelló, l’Arxiu Històric, l’art urbà i l’arqueologia. "A més, també s’han fet una sèrie de millores editorials que tenen per objectiu millorar la qualitat informativa, la visibilitat i l’impacte de la revista", expliquen des de l’Ajuntament. Aquestes millores, asseguren, «es completaran l’any vinent amb l’aplicació d’uns nous criteris de publicació».

La revista va ser presentada a través de la televisió comarcal Vallès Visió, en el marc d’un programa especial sobre Sant Vicenç que es va emetre el divendres 22 de gener. En ell, el regidor del Centre d’Estudis Molletans, Raúl Broto, i el director del CEM, Jordi Bertran, van donar a conèixer els continguts de la revista.

La revista Notes s’ha convertit en la publicació de referència del saber baixvallesà en els seus trenta-quatre anys d’història. L’edició en paper arriba a biblioteques, arxius, centres d’estudis, entitats i particulars d’arreu dels territoris de parla catalana. La versió digital permet consultar o descarregar de manera gratuïta, tots els articles que s’han publicat fins ara.

La revista Notes es consolida com publicació multitemàtica
comentaris