12.07.2020 |
clicama

Quatre finalistes del Vallès Oriental al Ficcions 2019

ficcions
ficcions
Quatre finalistes del Vallès Oriental al Ficcions 2019

L’onzena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades que es van presentar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 164 grups finalistes: 90 a Catalunya (146 alumnes), 37 al País Valencià (77 alumnes) i 37 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar l’onzena edició el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.723), País Valencià (584 alumnes) i Illes Balears (494 alumnes) provinents de 306 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que s’ha incrementat en més d’un 6%la xifra de participació respecte a la desena edició. Per aquest motiu, volem agrair tant la participació dels alumnes com la motivació del professorat.

Al Vallès Oriental la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 286alumnes de 14 centres educatius, dels quals 4 grups formats per 4 joves han aconseguit arribar a la final.

Es tracta del Grup Anaclusmos, de l’Escola Cervetó de Granollers, el Grup juliaantoli, de l’IES Vil·la Romana de La Garriga, el Grup Liotix, de l’INS Hipàtia d'Alexandria de Lliçà d’Amunt i el Grup salomé, de l’IES Maria Bell- lloc de Bigues i Riells.

L’acte de lliurament de premis de Catalunya, l’últim dels cinc que s’han organitzat dins el marc d’aquest concurs, tindrà lloc el proper dimarts 21 de maig a partir de les 17.00h a l’Auditori del CaixaForumBarcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, que rebran uns auriculars sense fil. D’altra banda, es premiarà al professor/a més motivador/ade Catalunya, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

També s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries de Ficcions, premiats amb un iPhone o una PlayStation i un Smartphone respectivament. Per últim, es donarà el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2019.

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a l’onzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 350 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Quatre finalistes del Vallès Oriental al Ficcions 2019
comentaris