24.02.2020 |
clicama

Una publicació recopilarà fotografies de Parets en els segles XIX i XX

'L'Abans' recull imatges del municipi dels anys 1891-1976

Una publicació recopilarà fotografies de Parets en els segles XIX i XX

Aquest dijous, 8 de març, a les 13 h, la Sala de plens de l'Ajuntament de Parets ha acollit la presentació del projecte 'L'Abans', una publicació en format de fascicles que recollirà imatges del municipi entre els anys 1891 i 1976. El primer volum del col·leccionable serà publicat per l'editorial Efadós S.L. durant aquest any. 'L'Abans' és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats en altres municipis i que es dedica a recollir la memòria i la fotografia històrica dels pobles de Catalunya i de les Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX. Els autors volen que els futurs estudiants puguin treballar la història així com crear una memòria fotogràfica col·lectiva del Parets d'abans.

IMG_20180308_131750

A l'acte hi ha intervingut l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, el Coordinador de la col·lecció 'L'Abans', Jaume Alcázar, i l'autor i el documentalista del projecte, Josep Maria Tarrés i Jaume Anfruns, aquest darrer ha explicat que "ha estat un procés que ha comportat una feina, perquè en aquella època no tothom tenia càmera de fotos, però hem aconseguit imatges molt antigues i especials de Parets". En la recopilació han participat molts veïns cedint les seves fotografies, que després d'escanejar-les són tornades al seu propietari. Tal com han explicat els autors, la majoria d'imatges que completaran els fascicles, unes mil fotografies, són totalment inèdites i no han estat publicades mai. Com que la publicació sortirà en fascicles, encara continuen en la seva tasca de recerca de fotografies per poder incorporar-les en el document.

La publicació es podrà adquirir a les llibreries de Parets i els seus creadors volen fer una crida a la població per tal que aportin imatges de particulars i d'entitats que il·lustrin la vida quotidiana del municipi, així com fotografies que mostrin el teixit associatiu, esportiu, industrial, urbanístic, educatiu i festiu del Parets de fa anys.

Comentarios