10.07.2020 |
clicama

Una passejada pel Mollet modernista protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni

Una passejada pel Mollet modernista protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni

Des de demà divendres 11, i el llarg del cap de setmana se celebren a Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una cita a la qual l’Ajuntament de Mollet s’hi suma cada any per mitjà del Centre d’Estudis Molletans (CEM) i el Museu Abelló. Enguany, s’ha preparat una passejada guiada per descobrir el patrimoni modernista i noucentista de Mollet.

El CEM i el Museu, amb la col·laboració de la companyia de teatre local Shakespeare amb Llet, han organitzat una passejada guiada amb el títol “Mollet 1900, el despertar de les fàbriques. Descoberta del patrimoni modernista i noucentista associat al creixement de la població”. La passejada tindrà lloc el diumenge 13 d’octubre, a partir de les 11 h i se sortirà de la font modernista de la plaça Prat de la Riba, obra del genial arquitecte Domènec Sugrañes. Serà el punt d’inici d’un itinerari, amb intervencions teatralitzades, per descobrir el primer gran creixement urbanístic de la població, sorgit de l’empenta industrial. La passejada acabarà al Museu Abelló, que compta amb diferents obres i objectes modernistes i noucentistes.

Com és habitual, tot coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, el Museu Abelló també ha organitzat un taller familiar, que tindrà lloc el dissabte 12 d’octubre, a les 12 del migdia, i en què es proposarà als participants que redissenyin la façana modernista de l’equipament, a partir d’una plantilla.

Les activitats de les JEP són gratuïtes, però en el cas de la passejada es recomana fer una reserva prèvia de plaça.

Una passejada pel Mollet modernista protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni
comentaris