30.11.2020 |

Parets viu la Festa Major d'hivern

El pregó dels Manyacs ha obert les portes a quatre dies de festa amb moltes activitats per a totes les edats
Fira Parets Medieval
Fira Parets Medieval
Parets viu la Festa Major d'hivern

Fins dilluns 27 de gener Parets està de festa. La colla castellera Manyacs ha estat l'encarregada, dissabte, de fer el tret de sortida a la Festa Major, dalt del balcó de l'Ajuntament i, amb uns versots a dues veus, satírics amb molt d'humor i missatge. Aquest pregó ha estat una de les novetats de la festa d'aquest 2020, que ha començat tot just després de l'arribada a la plaça de la Vila dels Gegants; l'Elisenda i en Marcel, en Llucifer, el Gall i en Bitru. Un altre de les novetats destacades és que la Festa Major d'Hivern compta amb una fira d'atraccions durant els quatre dies de festa, que està situada al pàrquing del pavelló, a càrrec de l'Associació de Firaires, Artesans i Mercaders de Catalunya. Aquesta festa és especial per a la Bèstia de Diables Parets, ja que fa quinze anys de vida i ho celebraran fent una trobada de bestiari on han convidat 15 bèsties d'altres municipis. La trobada, dissabte, a partir de les 12.30 h, a l'aparcament de la Linera. Dissabte i diumenge, durant tot el dia, VII Fira Medieval als carrers del Barri Antic; mercat de parades, cercavila musical, espai de jocs i tallers.

La música a la nit de dissabte, al poliesportiu municipal, tindrà veu femenina amb 'Renoies en concert', una selecció de grups musicals que actuaran en directe a partir de les 23 h.
Al llarg dels quatre dies de Festa Major d'Hivern, el govern municipal ha apostat per tornar a posar en marxa el Punt Lila, un espai per atendre i prevenir accions sexistes inadmissibles durant les activitats. També hi haurà un educador de carrer amb l'objectiu de fomentar el consum responsable entre els assistents a concerts i altres activitats, especialment entre el jovent, que podrà trobar un suport en aquesta figura durant els quatre dies de festa, s'encarregarà d'analitzar les dificultats que poden tenir joves i adolescents i establir converses integrant-se amb les persones per facilitar l'ajuda que requereixin en qüestions de convivència ciutadana, responsabilitat i habilitats socials.

El programa per conèixer l’hora, la ubicació, i la descripció de les activitats es pot consultar al web www.parets.cat.

Parets viu la Festa Major d'hivern
comentaris