27.01.2020 |

La paretana Elena Nieto, il·lustradora d'un conte sobre autisme en infants

El conte es presentarà el dia 23 d'abril a les 19 h a l'auditori de l'Hospital de Mollet

El conte es presentarà el 23 d'abril a l'auditori de l'Hospital de Mollet
El conte es presentarà el 23 d'abril a l'auditori de l'Hospital de Mollet
La paretana Elena Nieto, il·lustradora d'un conte sobre autisme en infants

La paretana Elena Nieto ha estat l'encarregada de fer les il·lustracions del llibre 'ReMi, un nen que Fa Sol', una publicació que parla sobre la història d'un nen amb autisme i que vol esdevenir una eina d'inclusió per conèixer com la música pot arribar a ser una eina d'inclusió en l'àmbit educatiu durant l'etapa d'Educació Infantil. El llibre es presentarà el dia 23 d'abril a les 19 h a l'auditori de l'Hospital de Mollet. A l'acte serà present el seu autor, Miquel Gómez, i la il·lustradora Elena Nieto. El conte parla d'un nen de tres anys que busca en un teclat el so del clàxon que fa l'autobús que el recull per anar a l'escola.

El Trastorn de l'espectre autista és un trastorn neurobiològic del desenvolupament que es pot manifestar durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Els símptomes fonamentals de l'autisme són les deficiències persistents en la comunicació i en la interacció social; i els patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats. Els indicis que poden ser indicatius de l'autisme en infants són la manca d'interès pels altres nens, el fet de no compartir interessos com ara no assenyalar amb el dit allò que els crida l'atenció per compartir-ho amb els altres, el fet de no jugar a jocs simbòlics, com donar menjar a les nines, fer cuinetes, jugar a cotxes com si fossin de veritat o altres jocs que simulin la realitat, o tenir molt poc contacte visual entre molts altres factors.

Tot i això els especialistes recomanen no crear cap alarma, ja que aquests símptomes poden aparèixer sense que el diagnòstic acabi sent cap classe de Trastorn de l'espectre autista.

Comentarios