29.10.2020 |
clicama

Pallassos sense fronteres protagonitzarà la cloenda de l’Arlequí

La 4a edició del Festival Internacional comptarà amb 9 companyies, set d’elles de fora de Mollet

Pallassos sense fronteres protagonitzarà la cloenda de l’Arlequí

Els pròxims dies 29, 30 i 31 d’agost tindrà lloc a Mollet del Vallès la 4a edició del Festival Artístic Internacional L'Arlequí, organitzat per l'Associació Escena Mollet i el Casal Cultural. Enguany, l'esdeveniment manté el format de l’edició anterior, amb espectacles de dijous a dissabte, però amb algunes novetats. Aquest dilluns les van presentar Pau Segalés, director artístic del festival, Mariona Rabassa, creadora del cartell de l’edició i Josep Cot, president del Casal.


En total, L’Arlequí 2019 comptarà amb nou companyies, set d'elles de fora de Mollet i dues de molletanes. En l’apartat de fora de Mollet actuaran l’artista de circ Yldor Llach, la maga i clown de Jerez de la Frontera Lola Mento, el pallasso gallec Peter Punk, el mim xilè Karcocha, els mags d’Argentina i Bòsnia Sasha & Connie, els músics barcelonins El Pony Pisador i el faquir madrileny Fakir Testa. De Mollet, tornarem a comptar amb el Dr. Bombolles actuant conjuntament amb Castellers de Mollet, encarregats d’amenitzar la cercavila d’inici divendres 30. Dissabte 31, la cercavila estarà encapçalada per la formació de percussió Black Clap .


A banda d’aquests dos programes, dijous 29 a les 23 h el festival escalfarà motors al restaurant Socarrat, al Calderí, amb el cabaret de la companyia de circ de Xile i Algèria Los IndulgenTres.


En aquesta edició L’Arlequí recupera un dels espais de les primeres edicions, el Parc de les Pruneres. Continuen com a escenaris la plaça Prat de la Riba i la plaça Catalunya. A més, un dels espectacles tindrà un format innovador, ja que interactuarà amb vianants i vehicles al carrer Ramon Casas. L’altre punt neuràlgic, El Jardinet del Casal, enguany acollirà només el concert solidari de cloenda, dissabte 31 a la nit, i el bar que les colles de Morats i Torrats instal·laran per servir sopar i begudes durant l’acte.


Com l’any passat, hi haurà dos programes d’activitats: l’un, de caràcter social, i l’altre, als carrers i places de la ciutat. En total, es faran cinc espectacles socials. Dijous al matí, companyies del festival actuaran a la Unitat Terapèutica Els Til·lers i al Menjador Social de Càritas. Divendres al matí, l’Hospital Sociosanitari acollirà dos espectacles, el primer, per a les usuàries i els usuaris de la Llar Residència Alb-Bosc, i segon, per als pacients del Sociosanitari. Un dels artistes del festival també actuarà a la festa que organitza ADIMO a Ca N’Arimon el dissabte 31.

Enguany, la cloenda solidària al Jardinet estarà dedicada a l’ONG Pallassos Sense Fronteres, nascuda fa 25 anys de la mà de Tortell Poltrona i els artistes de la seva companyia. Actualment, ja són 15 els països que formen part de la federació internacional de l’ONG, i centenars els artistes i les expedicions dutes a terme arreu del món. D’entre aquests artistes voluntaris s’hi troben el director del festival L’Arlequí, Pau Segalés, i la maga i clown convidada d’aquesta edició Lola Mento. Aquest vincle personal, sumat a la motivació artística que uneix tant el festival com Pallassos Sense Fronteres, ha estat decisiu perquè aquest any l’organització de L’Arlequí hagi escollit l’ONG com a beneficiària dels diners que es recapten a l’última funció. Així mateix, durant la cloenda al Jardinet com els dies posteriors a la Sala d’Actes del Casal Cultural, es podrà visitar l’exposició de fotografies 25 anys sense fronteres.

El festival substitueix des d’aquesta edició el got d’un sol ús pel got reutilitzable, i les llaunes, per la cervesa de barril. D’aquesta manera, volen sumar-se a l’acció climàtica per protegir el medi ambient i ser un festival net i sostenible. Els gots es podran adquirir tant a El Jardinet la nit de dissabte 31, com als punts de venda que s’habilitaran als espais escènics del carrer.


A més, i com a novetat, enguany s’instal·larà un punt d’informació durant els dies del festival. En aquest punt es podran comprar gots i xapes del festival i emportar-se el programa de mà. També es podrà comprar beguda a les barres mòbils que hi haurà a cadascun dels escenaris, sempre amb got reutilitzable.

Pallassos sense fronteres protagonitzarà la cloenda de l’Arlequí
comentaris