31.03.2020 |

Neus Ballús, cineasta de Mollet, roda escenes del film "Sis dies corrents" a Parets del Vallès

Neus Ballús, directora, guionista i productora molletana, ha rodat diferents escenes del seu nou llargmetratge "Sis dies corrents" al polígon Industrial Llevant, de Parets del Vallès.

Neus Ballús durant el rodatge a Parets del Vallès
Neus Ballús durant el rodatge a Parets del Vallès
Neus Ballús, cineasta de Mollet, roda escenes del film "Sis dies corrents" a Parets del Vallès

"Sis dies corrents" és el tercer llargmetratge de la cineasta Neus Ballús, després de l'exitosa "La plaga" i la recent "Staff Only". El guió és de Neus Ballús i Margarita Melgar, pseudònim darrere el qual es troben Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón. Relata una setmana a la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d'una petita empresa de lampisteria als afores de Barcelona. La pel·lícula està formada per sis capítols que narren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s'enfronten a una reparació. Cada capítol correspon a un dia de la seva setmana laboral i es construeix al voltant de la relació que s'estableix entre els protagonistes i els clients que hi han sol·licitat els serveis. Sota una capa d'humor, lleugeresa i quotidianitat, les històries ofereixen elements de reflexió de major profunditat. Aquest és el teló de fons per parlar de prejudicis i del que passa quan ens enfrontem a treballar o bé a relacionar-nos amb gent que és diferent de nosaltres. Els actors escollits per la directora, tots ells amateurs, fan de lampistes i ho són a la vida real.

Ballús ha escollit Parets i el seu entorn perquè, segons les seves paraules, "és un territori tant físic com humà que està molt poc explorat en el cinema, i a l'haver nascut a prop d'aquí, sento la responsabilitat de situar-ne algunes històries i parlar del que passa en un entorn no pròpiament urbà".

Ballús ha guanyat, entre d'altres, el Premi María a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Cali (Colòmbia) per La plaga (2013); Premi Òpera Prima del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya per La plaga (2014); Premi Gaudí a la millor pel·lícula, millor direcció, millor guió (amb Pau Subirós), i millor muntatge (amb Domi Parra) per La plaga (2014). També va ser nominada, l'any 2014, com a millor directora novell als Premis Goya per la mateixa pel·lícula.

Comentarios