11.07.2020 |
clicama

El Museu Isern recorda la “Vuelta al Vallès”

La prova, amb sortida i arribada a Mollet, es va fer entre els anys 1952 i 1978 i era patrocinada per Derbi

El Museu Isern recorda la “Vuelta al Vallès”

Aquest dissabte 27 d’abril el Museu Isern de Mollet celebra una nova jornada de portes obertes. És una gran ocasió per conèixer, més a prop que mai, els vehicles de dues rodes i els pilots que van marcar una època i van fer florir una gran indústria al llarg de gairebé tres dècades. I aquest tany molt especialment, ja que al llarg de la jornada de portes obertes el Museu Isern rendirà el seu especial homenatge a una prova de regularitat que avui esdevé gairebé mítica “La Vuelta al Vallès” que es va celebrar, amb sortida i arribada a Mollet, entre els anys 1952 i 1978. La prova era organitzada per la Penya “Diez por hora” i estava patrocinada per Derbi.


Els que vagin el dissabte al Museu Isern (de 10 a 13.30 h), segons ens explica el seu fundador, en Josep Isern, l’home que tira endavant aquesta proposta cultural amb la seva filla Glòria, podran veure vehicles que van participar en aquella prova de regularitat – que habitualment consistia en dues voltes per un circuit d’uns 57 quilòmetres que barrejava pistes de terra amb carreteres asfaltades-, documentació diversa sobre la mateixa i gaudir de la presència d’alguns dels seus protagonistes. Està prevista la presència del pilot Oriol Bultó, que va guanyar la primera prova de l’any 1952, de Josep Gregori (guanyador el 1966), de Jordi Barbany (guanyador de diverses edicions) o del directiu de carreres de residència de la Peña Motorista Barcelona, Javier Gil.


La prova, ens expliquen, era molt singular, ja que en la mateixa participaven motos, però també escúters, sidecars i fins i tot cotxes. Hi havia molts corredors locals i treballadors de la fàbrica Derbi com el gran pilot Paco Tombas – a qui el Museu Isern ja va rendir un gran homenatge- o el director de Derbi, Josep Rabasa.


A la jornada de portes obertes del Museu Isern està previst fer a prop del migdia (11.30 h) que es farà una xerrada on, amb les intervencions dels pilots convidats, s’explicaran històries, anècdotes i curiositats de la “Vuelta al Vallès”. Una vegada finalitzada la jornada de portes obertes està previst realitzar un homenatge-dinar al pilot Oriol Puig Butó que es durà a terme al Restaurant Neoris.

El Museu Isern recorda la “Vuelta al Vallès”
comentaris