25.08.2019 |
clicama

El Museu Abelló organitza diferents activitats per celebrar el seu 20è aniversari

Les botigues de la ciutat repartiran 16.000 entrades per qui vulgui visitar gratuïtament l'equipament cultural aquest cap de setmana

El Museu Abelló organitza diferents activitats per celebrar el seu 20è aniversari

El Museu Abelló farà aquest dimecres 20 anys que es va inaugurar. Per recordar aquell 27 de març de 1999, el Museu Abelló ha organitzat diferents esdeveniments que, a més a més, es fan coincidir amb una nova campanya per remarcar aquest important equipament cultural de la ciutat de Mollet i també per augmentar els Amics del Museu, el grup de suport a la institució.


La celebració del 20è aniversari del Museu Abelló es celebrarà dissabte i diumenge, 30 i 31 de maig, amb dues jornades de portes obertes. Al llarg d'aquests dies, i en el marc de la Setmana del Comerç, botigues i establiments de la ciutat repartiran un total de 16.000 entrades que serviran perquè qualsevol persona pugui accedir al Museu i visitar-lo de forma gratuïta. La presència del Museu quedarà molt amplificada, ja que aquesta promoció es visualitzarà amb una vintena de cartells – cada un reproduint una obra emblemàtica de la col·lecció- que es penjaran a totes les botigues participants.


En el marc de les jornades de portes obertes, tant dissabte com diumenge, d'11 a 14 hores s'organitza un taller d'estampació de bosses del Museu. El Dissabte, a més a més, hi haurà l'activitat "20 mirades a la col·lecció" (17 h) on 20 persones que han treballat al Museu expliquen la seva particular visió de les obres exposades. La jornada del dissabte finalitzarà amb una actuació (19 h) del Grup Vocal Zetzània.
Les celebracions del 20è aniversari del Museu Abelló tindran el seu esdeveniment més destacable el mes de maig, segon va explicar la directora del Museu Pepa Ventura. El 18 de maig s'estrenarà una excepcional exposició sobre els viatges d'Abelló arreu del món que inclourà, al marge del fons del Museu, peces procedents de 20 col·leccionistes privats.


CAMPANYA PER GUANYAR AMICS DEL MUSEU


La regidora de cultura, Mercè Pérez, va recordar la importància que té el Museu Abelló i va explicar que aquest era el motiu pel qual es posava en marxa una nova campanya per realçar aquest important equipament cultural de la ciutat de Mollet i també per augmentar els Amics del Museu, el grup de suport a la institució. "Hem d'aconseguir que la gent conegui el Museu per què aquí tenim un tresor", va dir la regidora utilitzant el lema de la campanya "Qui té un Museu té un tresor".


L'associació Amics del Museu- formada per mig centenar de persones- funciona des de l'any 2004 i, segons va recordar Manel Xicota, ofereix als seus membres avantatges a l'hora de visitar el Museu, però també en activitats complementàries com és les visites guiades a altres institucions culturals. "És un esforç molt petit per la gran satisfacció que ens provoca en molts àmbits com és el de donar suport al Museu de la ciutat", va comentar Xicota per animar als veïns de Mollet a fer-se membres de l'Associació.

Comentarios