24.04.2019 |
clicama

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet omplirà la ciutat d'espectacles

Galiot Teatre estrena la seva nova creació "Munta Titella"

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet omplirà la ciutat d'espectacles

La 12a Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) ja és aquí. Enguany comptarà amb 18 companyies titellaires que oferiran un total de 65 representacions des de les sis d'avui divendres fins al diumenge a la mateixa hora. Una de les novetats de la MITMO 2018 és l'estrena de "Munta Titella", la darrera creació de Galiot Teatre.


Galiot Teatre estrena la seva nova creació "Munta Titella"

Una de les novetats de la MITMO 2018 és l'estrena de "Munta Titella", la darrera creació de Galiot Teatre. "Munta Titella", recrea un petit taller de fuster, amb peces i caragols que els infants hauran d'anar muntant per construir titelles d'animals articulats. S'ofereixen diferents nivells de dificultat, en funció de l'edat del titellaire novell. Al llarg d'aquesta setmana les titelles, fetes en fusta i materials reciclats, sòlides i ecològiques, s'han pogut veure exposades a La Marineta i al llarg de la MITMO es podran visitar a l'espai de la plaça Europa.
Jordi Monserdà, director de la Mostra i membre de Galiot Teatre va explicar que "Munta Titella" segueix la pista dels altres muntatges de la companyia on volen que les famílies "siguin protagonistes".
Primer, va recordar, va ser "Cal Titella", un parc infantil dedicat al món dels titelles, on les famílies poden passar una bona estona provant i jugant: teatrets de guant, ombres xineses, marionetes de fil, titelles de tija, del canut, de sobretaula, de dit, caixes de fusta amb ninots ... Una altra de les creacions de Galiot Teatre en què el públic n'és protagonista s'anomena "Món Titella". Es tracta d'una petita carpa itinerant que ens permet fer la volta al món a través dels titelles. Dins la carpa, el visitant es troba amb un petit museu construït amb materials reciclats, ple de portetes i calaixos per obrir i descobrir fins a una cinquantena de titelles de 15 països diferents, en què algunes, a més, es poden manipular!
Relacionat amb aquesta nova instal·lació, i com a reconeixement a l'artesania i l'ús de materials reciclats, el programa de TV 3 Ja t'ho faràs, dedica un reportatge a Galiot i la Mostra de Titelles en el programa d'aquest dissabte 14 d'abril, a les 20 h.
A la presentació del MITMO l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va dir que aquesta mostra era feta amb "molta il·lusió" i que constitueix un "pol d'atracció de qualitat" de la ciutat. L'alcalde va aprofitar la presentació feta a la Marineta per anunciar que el Govern municipal està treballant per poder tenir "de manera permanent" a la ciutat un Can Titella i que aquest era un projecte compartit entre Galiot Teatre i l'Ajuntament de la ciutat.


Una desena d'aparadors, 18 companyies i 65 representacions

La setmana passada la 12a MITMO va arrancar amb la inauguració del 7è Circuit dels Aparadors de Titelles. Jordi Monserdà, director de la mostra, i la regidora de Cultura, Mercè Pérez, van fer una passejada per la desena de botigues participants.
Els Aparadors dels Titelles lluiran en les botigues del centre de la ciutat to aquest cap de setmana. Totes les persones que completin el circuit i emplenin el targetó (es pot demanar a qualsevol de les botigues participants), aconseguiran un obsequi.
Les botigues són Escuin, Rebull, NyaSpa, Basolí, Espai Decora, Kim's Perruquers, Electrodomèstics Carretero, Fruiteria Àngela, Bambi, Mama Lloca.
La implicació del teixit comercial - botigues i restaurants- en la mostra és important. En aquest sentit, Arkaitz Goikoetxea, del restaurant Umami, explicava que "la Mostra atreu molta gent a la ciutat i això va molt bé per donar a conèixer la gastronomia i les singularitats de Mollet".
L'any 2018, MITMO celebra la dotzena edició amb uns números remarcables. Durant els tres dies de la Mostra, per la ciutat hi passaran 18 companyies titellaires, que oferiran 23 espectacles diferents en un total de 65 passis, a més de les 13 hores que s'ofereixen d'instal·lacions participatives. Des dels inicis, MITMO ha apostat per la qualitat dels espectacles i sempre s'hi ha convidat companyies internacionals. En l'edició d'enguany, hi ha titellaires de Bèlgica, Itàlia i Xile; d'Andalusia, el País Valencià i l'Aragó; i 12 companyies que provenen dels diferents punts de Catalunya.
Durant tot un cap de setmana, el centre de Mollet serà literalment conquerit pels titelles: trobarem escenaris en les principals places del municipi, i també en espais tancats, sobretot per al públic preescolar, i fins i tot, podrem gaudir dels titelles tot passejant, ja que hi haurà dos espectacles itinerants que recorreran els carrers de la vila. Per a aquells adults que també vulguin gaudir de la màgia dels titelles, dissabte a la nit, s'hi programa un espectacle musical al Mercat Vell.
 

Més espais, més familiars, més emocions


A banda de l'estrena de Munta Titella, la principal novetat de la MITMO d'enguany és l'ampliació dels espais dedicats als espectadors més menuts. Així La Marineta comptarà amb dues sales per a representacions, l'auditori i la Sala d'exposicions 1, ja que aquests espectacles de format més íntim són un dels grans èxits de la MITMO. Una aposta decidida per un públic que vol gaudir les emocions en família.
Pel que fa a la programació, destaca l'estrena mundial de l'espectacle itinerant Octaaph, de la cia. Belga Les contes d'Asphaldt, i la programació d'un espectacle amb una tècnica de manipulació de titelles que no havíem tingut abans a la MITMO, la llum negra ("El sol y el girasol", a la Sala Fiveller).
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, té clar el que fa que la MITMO sigui especial i tan ben valorada: "Es tracta d'una mostra internacional, de qualitat i feta amb molta passió i cura perquè les famílies i els nens en puguin gaudir i tinguin un bon record".
Els 23 espectacles programats per les 23 companyies participants s'ofereixen en diversos espais fixes. A més, el públic que badi pels carrers podrà gaudir de diferents espectacles itinerants i de les parades d'artesania titellaire situades al carrer de Sant Vicenç.

Cal recordar que un any més, els socis del Club Super 3 tenen l'entrada gratuïta a tots els espectacles i, a més, rebran una bossa d'obsequi (cal recollir-la al Punt d'Informació de la pl. Catalunya).

Comentarios