31.10.2020 |
clicama

Mor Juan Ramón Artero “Chicho” guitarrista dels Mojinos Escozíos

Juan Ramon Artero, en l'acte del pregó
Juan Ramon Artero, en l'acte del pregó
Mor Juan Ramón Artero “Chicho” guitarrista dels Mojinos Escozíos

La banda Mojinos Escozíos ha comunicat aquest dissabte la mort de la seva guitarra i membre fundador el veí de la Llagosta, Juan Ramón Artero “Chicho”, després d'una llarga malaltia. El grup està fortament lligat a Mollet des de la seva fundació el 1994.
En les seves xarxes socials oficials, Mojinos Escozíos han indicat que la mort de qui va ser un dels membres de la banda des dels seus inicis: "Lamentem comunicar que avui 26 setembre 2020 ens acaba de deixar el nostre company, el nostre amic, el nostre germà Juan Ramon Artero "Chicho", després d'una llarga malaltia".
El guitarrista ja no va poder realitzar els concerts de la banda durant 2019, tal com ha recordat la banda en un breu comunicat. La causa d'aquest greu problema de salut va ser un dur càncer, que l'ha allunyat de les sales de concerts des que l'hi van diagnosticar.
Juan Ramón Artero va néixer a La Llagosta i va formar a Mollet el grup, liderats pel sevillà Miguel Ángel Rodríguez.
A partir del 1994, van començar a actuar en petites sales, gravant el seu primer àlbum dos anys després. Després, junts, han enllaçat un èxit rere l'altre en els últims vint-i-cinc anys.
Els Mojinos Escozíos han actuat en moltes ocasions a Mollet, entre elles diverses vegades durant la Festa Major. El 2010 la banda liderada pel Sevilla va ser l'encarregada de donar el pregó d’inici de les festes d’estiu i en aquest va participar el músic ara traspassat.
L’Ajuntament de Mollet ha expressat el seu condol per aquesta mort sobtada i ha difós imatges inèdites de la participació dels Mojinos com a pregoners de la Festa Major d’ara fa deu anys.

Mor Juan Ramón Artero “Chicho” guitarrista dels Mojinos Escozíos
comentaris