29.10.2020 |
clicama

Mor el crític d’Art, Arnau Puig vinculat al Museu Abelló

Joan Abelló amb Arnau Puig
Joan Abelló amb Arnau Puig
Mor el crític d’Art, Arnau Puig vinculat al Museu Abelló

El filòsof, sociòleg i crític d'art Arnau Puig ha mort aquest diumenge a Barcelona a noranta-quatre anys, segons ha informat l'editorial Comanegra. Amb la seva desaparició s'apaga l'última veu del grup Dau al Set, el grup artístic avantguardista català creat al voltant de la revista homònima a Barcelona l'octubre de 1948 i inspirat en els treballs de Max Ernst, Paul Klee i Joan Miró.
Segons va explicar el Museu Abelló, Arnau Puig estava vinculat a Mollet i havia col·laborat com a comissari de Dau al Set en diverses exposicions. Entre elles “les 10 mirades” o el verkami que es va fer fa uns anys per renovar l’exposició sobre Abelló. També havia fet d'informador en diferents ocasions. De fet el crític desaparegut havia establert aquesta relació amb la ciutat molt abans, mitjançant la seva vinculació amb el pintor Joan Abelló a qui va conèixer personalment.
El Museu Abelló ha lamentat per aquests motius la desaparició d’Arnau Puig.
Arnau Puig era professor a la UB, la UAB i catedràtic d'Estètica a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, Puig va ser reconegut l'any 2012 amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria i també ha rebut la Creu de Sant Jordi el 1992, el premi de l'Associació Catalana de Crítics d'Art el 2003 i la Medalla de l'Ajuntament de Barcelona al mèrit cultural el 2004.

Mor el crític d’Art, Arnau Puig vinculat al Museu Abelló
comentaris