06.08.2020 |
clicama

'Un Món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló' recollides en el catàleg de l'exposició

'Un Món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló' recollides en el catàleg de l'exposició

El Museu Abelló va presentar dijous passat el catàleg de l'exposició 'Un món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló'. La publicació recull més d'un centenar d'obres que el mestre Abelló va pintar durant els seus viatges pels cinc continents i que formen part de l'exposició 'Un món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló', una producció del Museu Abelló que es va inaugurar el passat 18 de maig i es pot visitar fins al 20 d'octubre.


La presentació del catàleg va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Mercè Pérez, de la comissària de l'exposició, Susanna Portell, i de la directora del Museu Abelló, Pepa Ventura. La directora del Museu Abelló va destacar de l'exposició del pintor molletà l'ús que aquest va fer del color. També va fer referència de la importància dels sentits en l'exposició, ja que els visitants, mentre gaudeixen visualment de les obres de l'artista, poden sentir sons que es relacionen amb els diferents indrets del món que reflecteixen els seus quadres.


Totes aquestes obres queden recollides en el catàleg de l'exposició, una publicació on es presenta la passió d'Abelló per viatjar, els diferents estils i l'evolució de la seva obra, així com altres aspectes i curiositats de les moltes estades que va fer Abelló arreu del món. L'exposició mostra un centenar d'obres que provenen, a banda del fons del Museu, de més d'una vintena de col·leccions. La comissària de l'exposició, Susanna Portell, va posar en relleu com, gràcies a la publicació del catàleg, totes les obres quedaran recollides en una publicació que durarà per sempre.


L'acte va finalitzar amb un recital de poesia a càrrec de l'Associació Cultural 7 Plomes en què els viatges i els paisatges del món van ser els protagonistes.

'Un Món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló' recollides en el catàleg de l'exposició
comentaris