07.03.2021 |
clicama

La molletana Laia Fort Tura estrena un musical al Teatre Gaudí de Barcelona

Bed & Breakfast és la seva primera obra i es podrà veure a la sala barcelonina fins el març

laia-fort-tura2
La molletana Laia Fort Tura estrena un musical al Teatre Gaudí de Barcelona

El proper dimecres dia 6 de febrer a les 9 del vespre la molletana Laia Fort Tura s’estrena con autora d’un musical. La posada en escena, per primera vegada, de Bed & Breakfast tindrà lloc al Teatre Gaudí de Barcelona. Aquest musical que la molletana ha escrit i dirigeix inclou cançons d’Els Amics de les Arts i està posada en escena per membres de la companyia Epidèmia Teatre. L’opera prima de Laura Fort es podrà veure fins els proper 31 de març.

Laia Fort és filla de la Montserrat Tura i l’Oriol Fort, i va  a estudiar música a l’edat de 5 anys, però no és fins als 14 que inicia la seva immersió en el món del Teatre Musical, a l'escola Tamquam, a Gràcia. Als 18 anys d’edat, decideix formar-se professionalment a l’escola Coco Comín com a actriu, ballarina i cantant.

laia-fort-turaUn cop titulada en Comèdia Musical, realitza les proves d’accés a l’Institut del Teatre, on ingressa el 2012 per a estudiar-hi Coreografia i Interpretació de la Dansa. Aquests estudis li permeten adquirir coneixements relacionats amb la direcció escènica, així com una àmplia visió de les diferentsmanifestacions artístiques. Participa com a cantaire a la coral Estoc de Veus de Mollet del Vallès, amb la qual s’estrena en l’àmbit audiovisual al programa Oh Happy Day de TV3. Guanya en dues ocasions el Premi al Millor Molinet de l’Estiu de TV3, amb peces creades sota la seva direcció i realització. Posteriorment, a més de realitzar diversos treballs com a coreògrafa, assumeix la direcció de la coral B-Side A Cappella de Barcelona.

Bed & Breakfast, la seva ópera prima,  és una obra jove, d’autora jove, d’intèrprets joves, que parla de joves i que canta cançons amb lletres amb les que els joves es poden sentir plenament identificats. El musical, diu Laia Fort, “neix de la necessitat de narrar càpsules de vida —essencialment social— de la gent jove d’una gran ciutat. Pretén exposar-ne la normalitat, sense recórrer a grans esdeveniments ni a casos de marginalitat. Vol donar veu a la bellesa de la quotidianitat i a la duresa dels nostres pesars diaris”. És en el procés de creació d’un univers teatral a l’entorn d’aquestes idees que apareix, en una fusió perfecte, la música d’Els Amics de les Arts. Com assenyala la jove autora “resulta que algú ja estava parlant d’allò que pretenia expressar, i amb quina eloqüència!”.

L’experiència adquirida en teatre musical d’Epidèmia Teatre amb Urinetown. El musical, al Teatre Ovidi Montllor, i amb 9 to 5, al Teatre Gaudí és la base de la maduresa adquirida pels membres d’aquesta jove companyia, i la posen al servei d’un text, d’unes cançons i d’unes coreografies amb les que s’hi identifiquen profundament.

Totes les cançons d’Els Amics de les Arts que s’interpreten a l’obra han estat arranjades expressament a les característiques d’una obra de teatre musical pel compositor, arranjador i intèrpret Joel Riu.

La molletana Laia Fort Tura estrena un musical al Teatre Gaudí de Barcelona
comentaris