23.01.2021 |
clicama

El molletà Raúl Sánchez publica la seva primera novel·la “Ciudad de ratas”

El molletà Raúl Sánchez publica la seva primera novel·la “Ciudad de ratas”

El Jove de Mollet, Raúl Sánchez s’ha llençat al món literari amb “Ciudad de ratas”, una novel·la ambientada en la Barcelona de la immediata postguerra i els inicis de la Segona Guerra Mundial. Es tracta de la primera novel·la negra de l’escriptor molletà, una barreja entre ficció i realitat en la qual un periodista veterà de la guerra del Rif es reconvertirà en detectiu privat per trobar als desapareguts germans Sala. "Els fets que es relaten i envolten la trama són reals, l'únic inventat són els personatges i alguna de les accions que porten a terme", assegura Sánchez sobre el relat.

“Ciudad de ratas” sorgeix de la inquietud de l’autor local per la història, i la presència del Tercer Reich a Barcelona. “Durant la Segona Guerra Mundial va haver-hi nombrosos moviments d’espionatges a la ciutat comtal que han passat totalment desapercebuts”, apunta Sánchez, i afegeix: “El llibre mostra aquesta relació des d’una perspectiva històrica, en un entramat protagonitzat per Luis Costa, que accepta la proposta feta per una misteriosa dona”. Un protagonista amb un toc d’humor negre, tossut i cínic que arriscarà la seva pròpia vida per descobrir la veritat.

A l’hora de desenvolupar la trama, l’escriptor molletà ha prestat especial cura a l’ambientació, recreant els edificis, la música, la vestimenta i els productes dels anys quaranta per endinsar al lector en l’atmosfera de l’època. En referència al títol del llibre, Sánchez posa èmfasi en la tensió del moment: “En aquella època et trobaves en una ciutat reprimida pel feixisme, on la llei s’impartia sense judici ni justificació”.

Amb aquesta primera aventura, l’escriptor també ha volgut fer un tribut a les novel·les negres més antigues, incorporant un toc a la portada que recorda els llibres d’aquest gènere editats per la coneguda Editorial Bruguera.

La publicació està disponible en format físic a les dues llibreries principals de la ciutat: la Llibreria Illa, situada a l’avinguda Llibertat, i la Llibreria Rosa, al carrer Francesc Cambó. També es pot trobar en format digital a Amazon.

El molletà Raúl Sánchez publica la seva primera novel·la “Ciudad de ratas”
comentaris