18.02.2020 |

Mollet celebra el Dia d'Andalusia

Es fa la hissada de la bandera andalusa a la plaça Part de la Riba

Mollet celebra el Dia d'Andalusia

Mollet no falla a la cita amb el Dia d'Andalusia, que s'escau el proper 28 de febrer. Aquest diumenge milers d’andalusos han sortit al carrer per commemorar el dia andalús a la ciutat molletana amb amb una missa rociera a la parròquia de Sant Vicenç, hissada de bandera a la plaça Prat de la Riba i una cercavila. Consulta la galeria d'imatges.

La plaça Prat de la Riba ha estat el centre de commemoracions del Dia d’Andalusia amb l’himne d’Andalusia, hissada de la bandera andalusa als pals institucionals de l’edifici antic de l’Ajuntament, l’extensió d’una bandera gegant de 70 metres, i ball de sevillanes i cant rociero del cor del Centre Cultural Andalús de Mollet. “Hi ha molta gent que ens ha volgut acompanyar en aquesta plaça. És tot un orgull”, admet el president del Centre Cultural Andalús, Francisco Paradas, que remarca a la comunitat andalusa a Mollet: “nosaltres som una entitat oberta, no ens tanquem a ningú. Fem moltes activitats al llarg de l’any, que precisament aquest 2018 complim 40 anys com a entitat a Mollet”.

L’acte institucional ha tingut lloc a la plaça Prat de la Riba amb la presència de gran part dels regidors de Mollet, entre ells l’alcalde de Mollet Josep Monràs. “Aquest és un dia gran per Mollet amb els andalusos per celebrar el Dia d’Andalusia. Això és compartir cultures i donant-nos la mà. Això no és buscar enfrontaments, és enriquir-nos entre totes les cultures que som”, explica l’alcalde.

L’acte va acabar amb una cercavila pels carrers de Mollet, fins a la plaça d’Andalusia per fer una ofrena floral.  

Comentarios