14.07.2020 |
clicama

Mollet acull la 4a edició del festival Sona Mollet que reuneix talent jove en Jazz i música clàssica

Mollet acull la 4a edició del festival Sona Mollet que reuneix talent jove en Jazz i música clàssica

Un fragment d’una romança de Schumann, una de les obres preferides de la jove pianista molletana Anna Villaescusa Rebull, que va morir de leucèmia, va servir aquest dimarts per tancar la presentació de la 4a edició del Sona Mollet, un festival de jazz i clàssica de talent i solidaritat. El fragment va ser interpretat amb gran talent per dos dels músics del Sona Mollet, Daria Piltyay (piano) i Felipe Mora (oboè), que van coincidir amb la pianista molletana als conservatoris del Liceu de Barcelona i Amsterdam.

A l’acte de presentació-roda de premsa del Sona Mollet hi van assistir l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, els dos músics Daria Piltyay i Felipe Mora, i els pares de l’Anna, Marià Villaescusa i Núria Rebull.

La regidora Mercè Pérez va qualificar “d’absolut orgull” pel fet que la ciutat acollis aquest festival que reuneix elements tan diversos com el record de l’Anna Villaescusa amb la promoció de joves talents i la solidaritat, va dir que amb el temps esperen que es faci més gran. L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va dirigir un sentit recordatori cap a la pianista de la ciutat a la qual es dedica el memorial de qui va dir que “difícilment es pot trobar una artista que amb una vida tan curta hagi deixat un llegat similar”. L’alcalde també va agrair la presència dels artistes que actuen de forma altruista i la labor dels serveis de cultura de la ciutat per la complexitat que té reunir músics de tot el món perquè actuïn a la ciutat. Els dos músics presents Daria Piltyay i Felipe Mora van mostrar-se molt orgullosos de poder recordar “una gran amiga que estimava la música com nosaltres”.

L’edició d’enguany del Sona Mollet se celebrarà els dies 4, 5 i 6 d’octubre al Mercat Vell i al Teatre de Can Gomà, i aplegarà un excel·lent palmarès musical amb joves promeses i intèrprets consolidats del jazz, piano i música de cambra com els pianistes Xavi Torres, Daahoud Salim, Pedro Emanuel Pereira, Daria Piltyay, Tensy Krismant, Hugo Schuler o Alba Ventura, el saxofonista Lluc Casares o el Quartet del Conservatori Superior del Liceu.

Promogut per l’Ajuntament de Mollet del Vallès i els Conservatoris del Liceu i d’Amsterdam, el Sona Mollet va néixer l’any 2016. Es tracta d’un festival solidari que dedica tots els beneficis de la venda d’entrades a la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, i en què tots els músics, molts dels quals van ser companys i amics de l’Anna Villaescusa, hi participen de manera altruista des de fa quatre anys. En total es tracta d’una vintena de músics, gairebé tots menors de 35 anys, als que cal afegir els alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Mollet i la coral Estoc de Veus.

L’edició d’enguany té una novetat destacada: les entrades també es poden adquirir per internet a l’adreça https://molletvalles.koobin.com

La venda presencial es continua fent al Centre Cultural La Marineta, a la plaça de l’Església, 7, de 16 a 20.30 h. El preu de les entrades va dels 5 als 10 euros.

Mollet acull la 4a edició del festival Sona Mollet que reuneix talent jove en Jazz i música clàssica
comentaris