06.06.2020 |
clicama

Més de 200 persones assisteixen a l'inici del curs escolar a Parets

L'acte ha comptat amb una conferència i intercanvi d'experiències entre escoles

Més de 200 persones assisteixen a l'inici del curs escolar a Parets

Aquest matí de 9 a 12 h la Sala Basart Cooperativa ha acollit l'acte inaugural del nou curs escolar 2018-2019. Han assistit 200 persones vinculades amb el món de l'educació per escoltar, entre altres, la conferència a càrrec del Doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona, David Bueno i Torrens. 'Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell' és el títol de la conferència que ha ofert David Bueno.


El doctor ha explicat que cal aprofitar "la manera com la mateixa evolució biològica ens ha fet aprendre coses noves. Per als nens qualsevol cosa és nova i els sorprèn i això fa que s'activin els seus mecanismes d'atenció, motivació i recompensa. Si la nostra espècie funciona d'aquesta manera, per què no ho aprofitem a les escoles?".

David Bueno ha estat investigador a la Universitat d'Oxford i ha realitzat estades a la Universitat d'Innsbruck (Àustria) i l'European Molecular Biology Laboratory de Heidelberg (Alemanya). Ha publicat una seixantena d'articles científics, és autor de setze llibres i d'una trentena de llibres de text, i col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació. El 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General».

L'acte també ha servit per intercanviar experiències entre escoles. El centre Nostra Senyora de Montserrat ha parlat sobre la seva iniciativa d'emprenedoria, en què el curs passat els alumnes van seguir tots els passos per muntar una cooperativa; el Seminari de coordinació Primària-Secundària de Parets ha parlat de l'activitat 'Divertillengua', i l'escola ACESCO ha parlat dels valors de futur.

Més de 200 persones assisteixen a l'inici del curs escolar a Parets
comentaris