25.02.2021 |
clicama

El Menhir de Mollet i l'Església de Gallecs a les Jornades Europees de Patrimoni

20-jornades-patrimoni
El Menhir de Mollet i l'Església de Gallecs a les Jornades Europees de Patrimoni

Els pròxims dies 12, 13 i 14 se celebren a Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni, una cita a la qual l'Ajuntament de Mollet s'hi suma cada any per mitjà del Centre d'Estudis Molletans (CEM) i el Museu Abelló. Enguany, es donarà a conèixer l'Església de Gallecs, que forma part de la Ruta de les esglésies amagades, i el Menhir de Mollet.

Aquestes jornades tenen l'objectiu de difondre el patrimoni de cada municipi per mitjà d'activitats gratuïtes. Enguany, l'Ajuntament de Mollet, a través del CEM i conjuntament amb els municipis de Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Fost de Campsentelles, donarà a conèixer la Ruta de les esglésies amagades, un projecte de difusió de quatre edificis religiosos singulars: l'Església de Gallecs; Santa Maria l'Antiga, Santiga (a Santa Perpètua); Sant Cebrià de Cabanyes (a Sant Fost); i Sant Pere de Reixac (a Montcada i Reixac).

Així, durant les Jornades Europees del Patrimoni, cada municipi organitza una visita guiada a l'església del seu terme, amb l'objectiu que les persones interessades puguin fer la visita als quatre edificis durant aquell cap de setmana. A Gallecs, la visita comentada serà el dissabte 13 d'octubre, a les 12 del migdia.

Aquesta Ruta, que consta de visites comentades mensuals a cada un dels edificis, va néixer l'any 2015 amb l'objectiu de potenciar la difusió d'aquestes joies romàniques del Baix Vallès. Enguany, s'hi ha sumat l'església de Sant Pere de Reixac.

D'altra banda, i per donar a conèixer el Menhir de Mollet al públic familiar, el Museu Abelló organitza un taller obert de pintures rupestres, en què les famílies participaran en un joc de pistes i aprendran com es feien les pintures rupestres. El taller serà dissabte 13 d'octubre, de 5 a 7 de la tarda.

La presentació de la Ruta de les esglésies amagades va tenir lloc el dimecres 3 d'octubre, a les 19 h, a l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

El Menhir de Mollet i l'Església de Gallecs a les Jornades Europees de Patrimoni
comentaris