07.03.2021 |
clicama

L'artista molletana Susana Malagón ens mostra els camins de la vida a La Marineta

La interessant mostra de la seva obra escultòrica i fotogràfica es podrà veure fins al 30 de novembre

malagon1
Susana Malagón a la Marineta
L'artista molletana Susana Malagón ens mostra els camins de la vida a La Marineta

La molletana Susana Malagón, professora del Centre d'Estudis Mollet (CEM) inaugura avui divendres (19 h) al Centre Cultural La Marineta l'exposició: "Arrels". Es tracta d'una interessant mostra de la seva obra escultòrica i fotogràfica, sobre la vida, des del naixement fins a la mort, que es podrà veure fins al pròxim dia 30 de novembre.


La presentació de les obres dedicades al cicle de la vida, segueixen una evolució des de l'inici – una obra de gran format que ocupa tota una habitació que ha batejat com "estat ingràvid"- fins a la mort, una torbadora escultura d'un gronxador buit.


L'autora explica que "Arrels" ha sorgit de forma gairebé espontània per la seva situació personal i no de forma premeditada. "Actualment tinc 36 anys i és per això que estic plantejant-me el sentit de la vida, si aquesta va cap on volies... Potser això és el que m'ha portat a crear "Arrels", des de l'inici de l'ésser humà fins a la seva mort. Quan jo necessito entendre alguna cosa, el llenguatge plàstic és el que m'ajuda a treure-ho, a explicar que està passant...", ens explica.


L'exposició crida molt l'atenció per la varietat de tècniques utilitzades per l'autora i per la disparitat de mides: des de l'obra de gran format i extrema complexitat que obre l'exposició fins a petits quadres gairebé minimalistes. Ens explica que aquesta diversitat tampoc no és buscada sinó que respon a la seva forma de treballar. "Jo necessito estar constantment creant coses. Depèn de l'espai, de l'època, del moment, em puc expandir més o menys..." comenta l'artista de Mollet.

malagon2


L'objectiu de l'exposició, ens explica l'artista, és que el que vagi a veure-la "reflexioni sobre quin està essent el seu camí, quines han sigut les seves dificultats, què l'ha portat a ser qui és... Sobretot que s'aferri, que s'alimenti d'ella mateixa amb aquestes arrels que ha anat creant...i que pensi que sí, al final acabarà la teva vida, però tu hauràs gaudit, t'hauràs expandit, hauràs viscut al màxim... Aleshores tot estarà bé. Tu deixaràs un buit, però deixaràs alguna presència teva, el teu rastre, la teva petjada a moltes altres persones... Aquest és una mica el sentit que jo li trobo a la vida. M'agradaria que els espectadors quan vinguin aquí s'aturin davant de les obres, que les mirin amb calma, amb temps, que gaudeixin de l'obra... No és una exposició que tu vens i la veus amb un moment sinó que t'has de prendre temps per cada una de les peces... Seria bonic que l'espectador pogués reflexionar sobre el seu sentit de la vida..."


Susana Malagón recomana especialment que a la primera obra "estat ingràvid" la gent s'hi aturi, reflexioni "i que miri la llum, aquesta llum subtil que s'encén i s'apaga, aquesta llum que respira, que és un batec de cor, un inici de vida i que planteja els possibles camins que una persona pot tenir... les arrels".

L'artista molletana Susana Malagón ens mostra els camins de la vida a La Marineta
comentaris