06.06.2020 |
clicama

L'Arlequí es consolida com a festival de teatre de carrer

La tercera edició de l'esdeveniment escènic recapta 508 euros per a l'ONG Proactiva Open Arms

L'Arlequí es consolida com a festival de teatre de carrer

La tercera edició del Festival Artístic Internacional L'Arlequí va tenir lloc els dies 31 d'agost i 1 de setembre a Mollet del Vallès de la mà d'Escena Mollet i el Casal Cultural. El festival va portar a les places Prat de la Riba i Catalunya, i al Jardinet del Casal, un total de 15 espectacles de 7 companyies internacionals i dues de molletanes,

La cercavila del Doctor Bombolla i el grup de percussió Blackclap van donar, divendres al vespre, el tret de sortida a les funcions al carrer amb centenars de persones concentrades per veure els espectacles. La reducció del format, de tres a dos dies i en horari de tarda, va afavorir el ple total a totes les representacions de les companyies, Yosuke Ikeda, Le Bart, The Pikpau, Jean-Philippe Atchoum, Circonauta, Kimberly Dutour i Qui hi ha?, que enguany arribaven del Japó, Cabo Verde, Argentina i França. "Creiem que aquest és le format més adient. Estem molt satisfets perquè tots els espectacles estaven plens i tots els artistes ens ho han comunicat. De fet, són artistes internacionals,ens han remarcat que és un dels millors perquè ho hem fet amb molt d'amor", valora una de les responsables, Mariona Rabasa, que remarca: "està del tot cosolidat per dates, a la tornada de vacances, i pel format, am epsectacles a partir de els 18.30 h en dues jornades".   

El Cabaret solidari recapta més de 500 euros

Com cada any, l'última funció del  festival ha estat el cabaret solidari amb tots els artistes convidats a l'escenari del Jardinet. Enguany, el festival ha recaptat un total de 508 euros per a l'ONG Proactiva Open Arms, que ara està reparant els dos vaixells de rescat de persones al Port de Barcelona. Teo Pallarès, cap de comunicació de l'ONG, va enviar un missatge per a tots els assistents al cabaret en què explicava la tasca que fan per salvar vides a la deriva i va agrair el suport que han rebut per part de L'Arlequí.

L'edició més compromesa 

Per primera vegada, el festival incloïa al programa tres funcions solidàries a l'Hospital Sociosanitari i a la Unitat Terapèutica i Centre Educatiu Els Til·lers, a càrrec del director del festival, Pau Segalés, el membre d'Escena Mollet Adrià Viñas (Dr. Bombolla), el brasiler resident a Cabo Verde Rafa Pikapau, i la companyia argentina Circonauta. La primera, dijous al migdia, va comptar amb la presència dels pacients de l'hospital de medicina pal·liativa. La segona, al mateix equipament, es va fer per als/les usuaris/àries de la Llar Residència Alb-Bosc i el Centre de Dia de la Residència Santa Rosa. La darrera funció va tenir lloc divendres al migida a Els Til·lers per als 12 menors de la Unitat Terapèutica del centre i va comptar amb la presència del director, el sr. Juan Antonio Zarcero, i de la directora general d'Execució Penal de la Comunitat i de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya, la sra. Pilar Heras. Tots dos responsables van mostrar la seva satisfacció per l'acte solidari i van coincidir en la necessitat de repetir cada any l'experiència."Ho tornarem a fer. Teníem ganes d'anar a llocs per muntar els nostres espectacles. Va ser molt emocionant i brutal", admet Rabasa. 

L'Arlequí es consolida com a festival de teatre de carrer
comentaris