09.04.2020 |
clicama

Laia Fort presenta el seu musical Bed & Breakfast a Can Gomà

Laia Fort presenta el seu musical Bed & Breakfast a Can Gomà

El passat 6 de febrer la molletana Laia Fort Tura s’estrenava com autora del musical Bed & Breakfast al Teatre Gaudí de Barcelona. Aquest dissabte, el musical que la molletana ha escrit i dirigeix i que inclou cançons d’Els Amics de les Arts i que està posat en escena per membres de la companyia Epidèmia Teatre, es podrà veure al Teatre de Can Gomà en el marc del cicle Arts i Escena.

Laia Fort ens explica com va anar aquella experiència d’estrenar un musical a Barcelona i mantenir-lo en cartell gairebé al llarg de dos mesos. "Fer temporada en un teatre de Barcelona amb el meu primer musical va ser evidentment l’experiència més satisfactòria de la meva vida, però també la més dura. La pressió d’omplir la sala cada dia, de coordinar un equip, de responsabilitzar-se de la comunicació i funcionament de tot un projecte va ser esgotador. Però veure el musical que havíem estat creant durant mesos fer-lo realitat i veure les reaccions d’un públic real, que no eren els nostres familiars ni amics, no té preu”, ens explica. Laia Fort ens explica que aquest cap de setmana intentaran transportar el format al teatre de Can Gomà. “El que hem pretès des del principi és demostrar que els musicals són alguna cosa més que llums i purpurina, que poden tenir contingut i pes, i Bed & Breakfast és el resultat d’aquest treball.”, ens comenta la jove directora i autora.


Laia Fort és filla de la Montserrat Tura i l’Oriol Fort, i va a estudiar música a l’edat de 5 anys, però no és fins als 14 que inicia la seva immersió en el món del Teatre Musical, a l'escola Tamquam, a Gràcia. Als 18 anys d’edat, decideix formar-se professionalment a l’escola Coco Comín com a actriu, ballarina i cantant.


Un cop titulada en Comèdia Musical, realitza les proves d’accés a l’Institut del Teatre, on ingressa el 2012 per a estudiar-hi Coreografia i Interpretació de la Dansa. Aquests estudis li permeten adquirir coneixements relacionats amb la direcció escènica, així com una àmplia visió de les diferents manifestacions artístiques. Participa com a cantaire a la coral Estoc de Veus de Mollet del Vallès, amb la qual s’estrena en l’àmbit audiovisual al programa Oh Happy Day de TV3. Guanya en dues ocasions el Premi al Millor Molinet de l’Estiu de TV3, amb peces creades sota la seva direcció i realització. Posteriorment, a més de realitzar diversos treballs com a coreògrafa, assumeix la direcció de la coral B-Side A Cappella de Barcelona.

Bed & Breakfast, la seva òpera prima. El musical, diu Laia Fort, “neix de la necessitat de narrar càpsules de vida —essencialment social— de la gent jove d’una gran ciutat. Pretén exposar-ne la normalitat, sense recórrer a grans esdeveniments ni a casos de marginalitat. Vol donar veu a la bellesa de la quotidianitat i a la duresa dels nostres pesars diaris”. És en el procés de creació d’un univers teatral entorn d'aquestes idees que apareix, en una fusió perfecte, la música d’Els Amics de les Arts. Com assenyala la jove autora “resulta que algú ja estava parlant d’allò que pretenia expressar, i amb quina eloqüència!”.
 

Comentarios