29.05.2020 |
clicama

L’enderroc de l’edifici municipal contigu a El Tabaran posa al descobert elements històrics

La Troballa realitzada a l'antic espai del teatre
La Troballa realitzada a l'antic espai del teatre
L’enderroc de l’edifici municipal contigu a El Tabaran posa al descobert elements històrics

Durant les tasques d’enderroc de l’immoble que hi ha al costat de l'edifici protegit conegut popularment com El Tabaran, s’han posat al descobert uns elements històrics que han estat traslladats al Museu Abelló, segons ha informat l'Ajuntament de Mollet.

Arrel dels treballs d’enderroc de l’edifici municipal situat a l’Avinguda Llibertat, 5 i gràcies a la col·laboració ciutadana, s’han descobert uns elements històrics i de gran valor sentimental que havien quedat amagats durant anys mentre aquest edifici, que no té cap espai històric protegit, va acollir primer un teatre i posteriorment una discoteca.

Les feines d’enderroc els han fet reaparèixer i, gràcies a la col·laboració ciutadana, l’Ajuntament de Mollet els ha pogut recuperar i els ha traslladat al Museu Abelló.

Mollet Impulsa, va  prendre la decisió de procedir a l’enderrocament d’aquest espai després de l’estudi tècnic que va encarregar per valorar el seu estat de conservació, després de l’esfondrament que va tenir lloc el passat mes de febrer de 2018 a un local privat de l’edifici del costat, ubicat a Avinguda Llibertat 1-3 i conegut popularment com El Tabaran.

Des de l’esfondrament parcial del sostre al local privat de l’edifici conegut com El Tabaran, els arquitectes municipals han anat fent diverses inspeccions tècniques per tal de garantir la seguretat d’aquest edifici de propietat privada i que té la façana històrica protegida.

Aquestes inspeccions han posat de manifest que, al estar encara pendents de dur a terme les mesures preventives que es van indicar als propietaris en el seu moment, podrien haver aparegut noves afectacions derivades de l’esfondrament del sostre i que poden implicar problemes d’estructura de l’edifici. Per aquest motiu, l’Ajuntament demanarà als propietaris que presentin un nou estudi d’estabilitat de l’edifici. Mentrestant, i seguint els criteris dels arquitectes municipals, es prendran les mesures de seguretat necessàries.

L’enderroc de l’edifici municipal contigu a El Tabaran posa al descobert elements històrics
comentaris