25.02.2021 |
clicama

Jornada de portes obertes al Museu Isern de la Moto per celebrar el 10è aniversari

18-isern
Jornada de portes obertes al Museu Isern de la Moto per celebrar el 10è aniversari

Enguany el Museu Isern de la Moto celebra 10 anys de la seva inauguració. Aquest equipament privat, que contribueix a difondre el patrimoni de les dues rodes a la nostra ciutat, organitza el dissabte 20 per aquest motiu una jornada de portes obertes.
La jornada de portes obertes és gratuïta, tindrà lloc entre les 10 i les 13,45 hores del matí i inclourà visites guiades de la mà del fundador del Museu, Josep Isern i de la seva filla, Glòria.

La visita guiada de les 10,30 h comptarà amb la presència dels nois i noies de l'Institut Sant Gervasi que han participat en la V edició d'Els nostres Mestres, La memòria de la nostra ciutat, que el curs passat es va dedicar a les persones de Mollet vinculades al món de les dues rodes.

El Museu Isern de la Moto fou inaugurat fa deu anys amb el desig de donar a conèixer una part important de la història del motociclisme a casa nostre. Avui la col·lecció inicial s'ha ampliat i el Museu mostra motocicletes de procedència i èpoques diverses. Al llarg d'aquests anys ha dut a terme molt diverses activitats per donar a conèixer la relació històrica de la ciutat de Mollet amb la indústria de la motocicleta i amb l'esport del motociclisme. Encara són presents l'Homenatge a Paco Tombas o la seva participació a les Jornades del CEM dedicada al món de la moto a Mollet.

El Museu Isern es va posar en marxa l'any 2008 quan Josep Isern va tancar la seva botiga. Segons ens explica Josep Isern, ja tenien van trobar les eines del taller de bicicletes en què el seu pare, Jaume Isern Planes, feia quadres de bicis; tenien els seus records de tota una vida de venda de motos i d'apassionat de les dues rodes i van decidir amb l'ajuda de la seva família fer-ne un Museu. "El Museu Isern existeix pel meu pare i la família, la Montse i les meves filles", ens explica Josep Isern. Ell, que va néixer el 1940, va ser testimoni de com començaven a posar motors a les bicis i com arribaven les primeres motos... Va viure un temps en què Mollet era la capital dels recanvis de la moto espanyola gràcies als prop de 40 tallers que treballaven en aquest sector.
La col·lecció centrada a Mollet i comarca, amb marques com Derbi i Ducson, va comptar amb les aportacions de Pere Pi, d'Ot Pi i de molts altres col·leccionistes privats. Encara avui hi ha particulars que cedeixen temporalment vehicles o recanvis a la col·lecció. El Museu també es renova tot sovint gràcies a intercanvis amb altres museus.

Gràcies a aquestes aportacions el dissabte, amb motiu de la jornada de portes obertes, es podran veure noves motos catalanes – una part aportades per afeccionats de Granollers- o una moto de la marca italiana Malanca que va guanyar un Gran Premi.

Isern

A LA GUIA DE MUSEUS DE AUTOMOCIÓN DE ESPAÑA

Al llarg d'aquests anys el Museu Isern ha transcendit l'àmbit de Mollet i és un referent en el seu àmbit a Catalunya i Espanya. Recentment la Federació Española de Vehículos Antiguos ha reconegut la seva importància en incorporar l'equipament a la "Guía de Museos de Automoción en España". També, recentment, la revista "Motociclismo Clásico" li ha dedicat un extens reportatge.

RECORDANT LA MÍTICA "VOLTA AL VALLÈS"

Al llarg de l'Any el Museu Isern organitza diverses activitats per donar a conèixer la relació històrica de la ciutat de Mollet amb la indústria de la moto. En el marc de la celebració dels 10 anys del Museu, ens explica Josep Isern, es farà un acte per recordar la mítica "Volta al Vallès". Es tracta d'una prova de regularitat sobre dues rodes que es va fer al Vallès entre 1952 i 1970. Ens avancen que l'acte comptarà amb la participació d'Oriol Puig Boltó, qui va ser el guanyador de la primera edició el 1952 i del granollerí Jordi Barbany qui va ser vencedor els anys 1968 i 1969.

Jornada de portes obertes al Museu Isern de la Moto per celebrar el 10è aniversari
comentaris